Οι αγαπημένοι λουκουμάδες με ένα υπέροχο άρωμα.

Υλικά

για τους λουκουμάδες

300 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουταλιά γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κουταλιά γλυκού σόδα
1 χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού
1 κουταλιά γλυκού Αλάτι
2 κούπες σπορέλαιο για τηγάνισμα
1 ποτήρι νερό
Κανέλα

για το σιρόπι
 
2 ποτήρια ζάχαρη
1 ποτήρι μέλι
1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού
1 ποτήρι νερό

Εκτέλεση

Για τους λουκουμάδες

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το αλεύρι, μπέικιν πάουντερ, σόδα, αλάτι και ανοίγουμε μία λακκούβα στο κέντρο.

Ρίχνουμε μέσα το χυμό του πορτοκαλιού και το ξύσμα.

Ανακατεύοντας μ’ ένα πιρούνι, προσθέτουμε λίγο – λίγο νερό (περίπου 1 ποτήρι), μέχρι το μείγμα να γίνει μία μαλακιά ζύμη σαν χυλός.Το νερό πρέπει να είναι χλιαρό και όχι ζεστό γιατί θα κάψει την μαγιά και δεν θα φουσκώσει το μείγμα.

Σκεπάζουμε το μπολ με μια πετσέτα και την αφήνουμε σ’ ένα ζεστό μέρος χωρίς να την κουνάμε, για μια περίπου ώρα.

Όταν θα δούμε ότι έχει κάνει τρυπούλες στην επιφάνεια σημαίνει ότι ο χυλός μας είναι έτοιμος.

Κατόπιν, χτυπάμε το μείγμα με το σύρμα, μέχρι να φουσκώσει. Τηγανίζουμε τους λουκουμάδες σε άφθονο σπορέλαιο, ρίχνοντας το χυλό σε μπαλίτσες της αρεσκείας μας.

Για το σιρόπι

Ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας, για 3 λεπτά, τη ζάχαρη με το νερό. Κατόπιν, προσθέτουμε το χυμό του πορτοκαλιού και το μέλι και κατεβάζουμε το σκεύος από τη φωτιά.

Αφού ολοκληρωθεί το σιρόπι, παίρνουμε τους λουκουμάδες με τρυπητή κουτάλα και τους ρίχνουμε αμέσως στο σιρόπι.

Τους βγάζουμε από το σιρόπι και τους σερβίρουμε ζεστούς, πασπαλίζοντας τους με κανέλα.

sidagi.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook