Η προσπάθεια που καταβάλλεται για την  αντιμετώπιση των ζημιών που έχει υποστεί ο Δήμος Σφακίων, μετά την θεομηνία της 20ης Φεβρουαρίου, συνεχίζεται με την αποκατάσταση μέσα στον οικισμό του Βουβά.

Όπως αναφέρει σχετική ενημέρωση του Δήμου Σφακίων “αρχικά υπήρξε άμεσα παρέμβαση στο επαρχιακό δίκτυο και σε τμήμα του οικισμού Νομικιανά από μηχανήματα έργου του Δήμου αλλά και της Π.Ε. Χανίων, για την διευκόλυνση διέλευσης των οχημάτων.

Παράλληλα, μετά από αίτημα του Δημάρχου κ. Ζερβού Ιωάννη προς τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων κ. Βουλγαράκη Απόστολο ξεκίνησε σήμερα, από εργολάβο της Π.Ε. Χανίων, η απομάκρυνση φερτών υλικών που βρίσκονται εντός του οικισμού Βουβά. 

Η αποκατάσταση θα πραγματοποιηθεί στον βαθμό που θα επιτραπεί η προσβασιμότητα στα μηχανήματα έργου, λόγω των στενών μονοπατιών του οικισμού. 

Έχει υπάρξει συνεννόηση του Δήμου με ιδιοκτήτες παλαιών ακατοίκητων κατοικιών, τα οποία θα πρέπει να  παραχωρηθούν για να υπάρξει δυνατότητα παρέμβασης ήτοι αποκατάστασης και στο υπόλοιπο τμήμα του οικισμού, λόγω του ότι υπάρχει αδυναμία απομάκρυνσης του μεγάλου όγκουν φερτών υλικών χωρίς μηχανήματα έργου. 

Την Τρίτη 6 και την Τετάρτη 7 Μαρτίου ο Δήμαρχος κ. Ζερβός θα βρίσκεται στην Αθήνα, όπου έχει προγραμματίσει σειρά επαφών στα Υπουργεία Εσωτερικών και Υποδομών, στα οποία έχουν αποσταλεί σχετικά αιτήματα, για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που προέκυψαν από την θεομηνία.”

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook