Στη Βουλή έφερε με Αναφορά του προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ο βουλευτής Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ κ.Μανόλης Στρατάκης, τις επισημάνσεις του Αγροτικού Συνεταιρισμού Μοχού σχετικά με την έντονη προσβολή ελαιοδέντρων από το έντομο Margaronia.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Συν/σμου κ.Παπουτσάκη, ύστερα από επιτόπιο έλεγχο γεωπόνου του ΕΘΙΑΓΕ, που ενεργήθηκε στις 12/08/2011 στην αγροτική περιφέρεια του Δ.Δ. Μοχού, διαπιστώθηκε ότι τα ελαιόδεντρα έχουν προσβληθεί σε μεγάλο βαθμό από το έντομο Margaronia. Σε συνεργασία με τις υπηρεσίες του Δήμου Χερσονήσου και του Περιφερειακού Κέντρου Προστασίας Φυτών και Ποιοτικού Ελέγχου Ηρακλείου, γίνεται προσπάθεια ενημέρωσης των παραγωγών για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Λόγω της πολύ έντονης προσβολής και της σπανιότητας του φαινομένου, καθώς και το γεγονός ότι από το ΥΠΑΑΤ δεν υπάρχει εγκεκριμένο φάρμακο σε ισχύ για την καταπολέμησή του, ο κ.Στρατάκης ζητάει την παρέμβαση του Υπουργείου ώστε οι παραγωγοί να τύχουν σχετικής αποζημίωσης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook