Συγχαρητήρια στους ποδοσφαιριστές του για το εμφατικό πέρασμα από τα Περιβόλια έδωσε ο Τάκης Γκώνιας.

Ο προπονητής του Εργοτέλη τόνισε ότι οι ποδοσφαιριστές του ήταν αυτοί που έκαναν το ματς να φαίνεται εύκολο.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του έχουν ως εξής: «Θα ήθελα να ευχηθώ στην ομάδα του ΑΟΧ/Κισσαμικού καλή συνέχεια. Όσο για τη δική μας ομάδα να δώσω συγχαρητήρια στα παιδιά και τον κόσμο που ήρθε και μας στήριξε. Δεν θεωρώ ότι ήταν εύκολο, απλά έτσι όπως διαμορφώθηκε το σκορ φαίνεται εύκολο, εμείς το κάναμε να φαίνεται εύκολο». 

Για το γρήγορο γκολ του Εργοτέλη και αν έπαιξε ρόλο στη συνέχεια του ματς: «Έτσι όπως αγωνιζόμαστε είτε το γκολ μπει στο πρώτο λεπτό είτε στο ενενήντα, παίζουμε στο ίδιο μοτίβο μέχρι το τελευταίο σφύριγμα. Σίγουρα όταν πετυχαίνεις ένα γρήγορο γκολ αυτό είναι καλύτερο, δεν νομίζω ότι ο ΑΟΧ/Κισσαμικός άλλαξε μετά το 1-0, το 2-0 και το 3-0 στα σχέδια του, πάλι μας περίμενε, αλλά οι ποδοσφαιριστές του Εργοτέλη αξίζαν τη νίκη.

Για το δεύτερο ημίχρονο και το εάν έπεσε ο ρυθμός λόγω του σκορ: «Ο δικός μας ρυθμός δεν "έπεσε", προσπαθήσαμε να έχουμε την κατοχή της μπάλας και θεωρώ αν θέλεις να κρατήσεις ένα αποτέλεσμα το καλύτερο "όπλο" είναι να κρατάς την μπάλα και εμείς θα μπορούσαμε να είχαμε πετύχει και ένα τέταρτο γκολ στη φάση με τον Σταματάκο».

Για το αν ήταν αυτή η καλύτερη φετινή εμφάνιση του Εργοτέλη: «Έχουμε αποδείξει σαν ομάδα όπου και αν παίζουμε και με όποιον παίζουμε, κάνουμε το ίδιο. Στα προηγούμενα παιχνίδι το μόνο που έλειπε ήταν το γκολ και ότι δεχόμασταν κάποια εύκολα γκολ, αυτό δεν έγινε σε αυτό το ματς και είναι λογικό μετά από ένα ολόκληρο γύρο αυτοί οι ποδοσφαιριστές που είναι εκπαιδευμένοι να κάνουν κάποια πράγματα να τους βγει». 

Για το επόμενο παιχνίδι με την Παναχαϊκή: «Είναι ένα πάρα πολύ δύσκολο παιχνίδι, μία πολύ καλή ομάδα. Θεωρώ ότι είναι η μοναδική ομάδα που προσπαθεί να παίξει ποδόσφαιρο στο πρωτάθλημα και θα είναι ένα πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι και εύχομαι να έρθουν όχι μόνο οι δικοί μας φίλαθλοι αλλά και ο κόσμος από το Ηράκλειο που αγαπάει το παιχνίδι, γιατί θα γίνει ένα πολύ όμορφο ποδοσφαιρικό παιχνίδι».

Για το χειροκρότημα από τον κόσμο των Χανίων: «Θέλω να τους ευχαριστήσω πολύ και αυτό δείχνει ποδοσφαιρικό πολιτισμό, κάτι που λείπει από τη χώρα. Αυτό είναι το ποδόσφαιρο, ένα θέαμα, μία ποδοσφαιρική "παράσταση", κάτι που έπαιξε ο Εργοτέλης και αυτό εκτίμησε ο κόσμος να δει ποδόσφαιρο. Όλοι θέλουν να κερδίσουν η ομάδα τους αλλά ο κόσμος θέλει να δει και ποδόσφαιρο κάτι που έκανε ο Εργοτέλης».