Εκδήλωση διαμαρτυρίας για τη Δευτέρα ανακοίνωσε η τουρκοκυπριακή συνδικαλιστική πλατφόρμα για τις χθεσινές δηλώσεις του Τούρκου Πρωθυπουργού, Ταγίπ Ερντογάν, όσον αφορά στο πρόσφατο συλλαλητήριο των Τουρκοκυπρίων κατά της οικονομικής πολιτικής της ηγεσίας τους και της Άγκυρας.

Σε γραπτή ανακοίνωση, η πλατφόρμα αναφέρει ότι «ο κ. Ταγίπ Ερντογάν που δεν μπόρεσε να χωνέψει τη διαμαρτυρία εναντίον του οικονομικού και πολιτικού πακέτου και των μέτρων που επέβαλε η Τουρκία και το πιο φυσικό δημοκρατικό δικαίωμα ενός λαού να γεμίζει τις πλατείες, κατηγορεί και τον συνεργάτη που διοικεί αυτή τη χώρα και τις χιλιάδες των ανθρώπων που γέμισαν τις πλατείες».

Καλεί δε τον Τούρκο Πρωθυπουργό να μην κρύβεται πίσω από το \’\’ναι\’\’ των Τουρκοκυπρίων το 2004 στο δημοψήφισμα.

«Το ΑΚΡ μαζί με Τζαμιά, συγκροτήματα πανεπιστημίων και θρησκευτική προπαγάνδα συνεχίζει την πολιτική της πολιτιστικής και κοινωνικής διάβρωσης των Τουρκοκυπρίων, της πτώχευσης των εργαζομένων και τους κάνει πρόσφυγες στην ίδια τους την πατρίδα», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Υπενθυμίζοντας τις δηλώσεις του Τούρκου Πρωθυπουργού προς τον Αιγύπτιο Πρόεδρο να ακούσει τις φωνές στους δρόμους και να δείξει σεβασμό στο λαό, η συνδικαλιστική πλατφόρμα των Τουρκοκυπρίων επισημαίνει «όταν ήρθε η σειρά του – χωρίς να δείξει καθόλου σεβασμό στη θέληση δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων που συμμετείχαν στο συλλαλητήριο και αυτά που έγιναν στους δρόμους – παρουσιάστηκε χωρίς ντροπή».

Η πλατφόρμα δηλώνει ότι δεν πρόκειται να κάνει βήμα πίσω και κατηγορεί το κυβερνών ΑΚΡ για νεοφιλελεύθερη ισλαμική πολιτική με την οποία θέλησε να \’\’ντύσει\’\’ τους Τούρκους εργαζόμενους, στην οποία «δεν θα δώσουμε εμείς καμιά ευκαιρία».

Σε ανακοίνωσή του το Ρεπουμπλικανικό Τουρκικό κόμμα χαρακτηρίζει απαράδεκτες και λυπηρές τις δηλώσεις Ερντογάν και θεωρεί ότι προέρχονται από λάθος πληροφόρηση και παρακίνηση. «Οι Τουρκοκύπριοι δεν συντηρούνται από κανέναν και δεν είναι παράσιτα», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Αντιδράσεις κατά των δηλώσεων Ερντογάν υπήρξαν και από άλλα τουρκοκυπριακά κόμματα

(ΑΠΕ)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook