Μια πρωτότυπη και ιδιαίτερη συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στον κόμβο της Σούδας από μαθητές του Γυμνασίου Σούδας

Σήκωσαν πανό και πλακάτ, φώναξαν συνθήματα και μοίρασαν φυλλάδια. Όχι, η συγκέντρωση αυτή δεν ήταν μια διαμαρτυρία από αυτές που έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε, αλλά μια πράξη αφύπνισης και ευαισθητοποίησης όλων όσων κάθονται πίσω από το τιμόνι.

Εμπνευστές και εκτελεστές της δράσης αυτής, τα μέλη της εθελοντικής ομάδας του Γυμνασίου Σούδας. Μαθητές του σχολείου με τη βοήθεια των δυο καθηγητριών τους και τη συνδρομή της αστυνομίας, πραγματοποίησαν σήμερα αυτή την ιδιαίτερη δράση κατά την οποία πήγαν στον κόμβο της Σούδας κρατώντας πανό και πλακάτ και μοίρασαν φυλλάδια στους διερχόμενους οδηγούς προτρέποντάς τους να είναι προσεκτικοί στον δρόμο και να τηρούν τον ΚΟΚ.

Το παν είναι να κινούμαστε βάσει νόμων και να υπάρχει σεβασμός στη ζωή του άλλου όπως είπε η μαθήτρια του Γυμνασίου Σούδας και μέλος της Εθελοντικής Ομάδας του σχολείου, Μεταξία Γεωργακάκη:

“Θέλουμε να ενημερώσουμε τους πολίτες για τα ατυχήματα που συμβαίνουν καθημερινά σε όλη την Ελλάδα τα οποία έχουν αυξηθεί τα τελευταία χρόνια. Πρέπει να γνωρίζουμε τους νόμους και να κινούμαστε βάσει αυτών. Το σημαντικότερο πρόβλημα πιστεύουμε ότι είναι η έλλειψη σεβασμού προς τον άλλο. Όταν εσύ δεν θεωρείς ότι είναι λάθος να τρέχεις για παράδειγμα με 100 χλμ/ώρα αντί για 80χλμ/ώρα τότε σημαίνει ότι δεν σέβεσαι τον άλλον. Επίσης, οι οδηγοί δεν προσέχουν στα φανάρια, δεν σταματούν στα stop και άλλα πολλά.

Στο πλαίσιο αυτού του προγράμματος εθελοντικής ομάδας ασχολούμαστε κάθε φορά με ένα θέμα που αφορά σε όλη την κοινωνία. Τον προηγούμενο μήνα είχαμε πάει στα συσσίτια, επίσης πήγαμε στη Δημοτική Αγορά Χανίων όπου φτιάξαμε δέντρο με γάλατα και ενημερώσαμε τους πολίτες για την ανάγκη στήριξης και αλληλεγγύης προς τον συνάνθρωπο.”

Για τη αυτή δράση της εθελοντικής ομάδας, την οποία αγκάλιασαν με θέρμη τα παιδιά, μίλησε η μια εκ των δυο υπεύθυνων καθηγητριών της ομάδας, η φιλόλογος, Βασιλεία Μουζουράκη:

“Μαζί με τη θεολόγο του σχολείου την κα Μαρία Καούρη, είμαστε υπεύθυνες σε ένα πρόγραμμα εθελοντισμού στο σχολείο. Ασχοληθήκαμε με πολλά πράγματα που έχουν σχέση με τον εθελοντισμό, ένα από αυτά είναι η κυκλοφοριακή αγωγή, θεωρούμε ότι τα παιδιά πρέπει να μαθαίνουν βιωματικά, πράγματα που μας απασχολούν στην καθημερινότητα. Σε αυτό το πλαίσιο αποφασίσαμε να κάνουμε αυτή τη δράση στη Σούδα. Στόχος ήταν τα παιδιά να ενημερωθούν αλλά και να ενημερώσουν τον κόσμο ότι τα τροχαία πλέον στην Ελλάδα και ιδιαίτερα στην Κρήτη είναι πάρα πολλά. Πολύ συχνά θρηνούμε θύματα και θα πρέπει όλοι και εμείς ως πολίτες αλλά και το κράτος να αναλάβουμε τις ευθύνες που μας αναλογούν. 

Ευχαριστούμε την Τροχαία Χανίων από την οποία είχαμε μια πολύ ενδιαφέρουσα δίωρη ενημέρωση που προβλημάτισε τα παιδιά για τους κινδύνους της κακής οδηγικής συμπεριφοράς και ευχαριστούμε και την Ένωση Αστυνομικών Νομού Χανίων που μας έκανε δώρο το πανό.”

Από την κίνηση αυτή δεν θα μπορούσε να λείπει η αστυνομία και ειδικότερα η τροχαία Χανίων η οποία συνέδραμε στην προσπάθεια των παιδιών για την ιδιότυπη αυτή ενέργεια ευαισθητοποίησης.

Όπως ανέφερε ο Αναπληρωτής Διοικητής Τροχαίας Χανίων και Εκπρόσωπος Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Χανίων, Ευτύχης Μαρκαντωνάκης:

“Ως Αστυνομία και ειδικότερα ως Τροχαία στηρίζουμε κάθε προσπάθεια που έχει στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινωνικού συνόλου ως προς τα τροχαία ατυχήματα. Είναι πάρα πολύ ενθαρρυντικό να βλέπουμε νέα παιδιά να ευαισθητοποιούνται σε αυτόν τον βαθμό. Η ενέργεια αυτή των παιδιών δεν είναι καθοδηγούμενη, μόνα τους πήραν την πρωτοβουλία, αυτά μας κάλεσαν και ζήτησαν τις συμβουλές μας.

Είναι πολύ καλή ενέργεια το ότι βρίσκονται σήμερα εδώ στον κόμβο τα παιδιά με τα πανό τους, λένε συνθήματα και μοιράζουν φυλλάδια στους οδηγούς. Όπως ξέρετε τα μηνύματα που μεταφέρουν τα παιδιά, μεταδίδονται πολύ πιο εύκολα και αποτελεσματικά σε σχέση με κάποιον μεγαλύτερο. Συγχαρητήρια στα παιδιά, στους καθηγητές και στους γονείς τους. Εμείς σαν αστυνομία θα είμαστε πάντα δίπλα τους.

Τα παιδιά ζήτησαν βοήθεια για τη δράση αυτή και εμείς σαν Ένωση Αστυνομικών Νομού Χανίων, τους κάναμε με μεγάλη χαρά, δώρο το πανό.”

Τα παιδιά στη συνέχεια κατευθύνθηκαν στην πλατεία της Σούδας όπου μοίρασαν φυλλάδια και ερωτηματολόγια.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook