Στο Σπίτι του Πολιτισμού παρευρέθηκαν πάνω από 200 συμμετέχοντες που παρακολούθησαν ενδιαφέρουσες ομιλίες με περιεχόμενο “Αναπτύσσοντας το επιχειρηματικό οικοσύστημα στην Κρήτη”. 

Το Πανευρωπαϊκό Συνέδριο Startup Europe Week Crete, μετά την επιτυχημένη έναρξη του στα Χανιά που συγκέντρωσε πάνω από 250 συμμετέχοντες συνεχίστηκε το Σάββατο 3/3 στο Ρέθυμνο με τοπικό πρεσβευτή και διοργανωτή τον Σύλλογο Νεανικής Επιχειρηματικότητας και συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Κρήτης και την Π.Ε. Ρεθύμνου.

Το Συνέδριο ξεκίνησε με τον χαιρετισμό του Συνδιοργανωτή του Startup Europe Week Crete και προέδρου του Youth Entrepreneurship Club, κύριο Θάνο Παράσχο, ο οποίος παρουσίασε τις 9 δράσεις που τρέχει αυτή τη στιγμή ο Οργανισμός καθώς και το μελλοντικό πλάνο ανάπτυξης του, επισημαίνοντας την ανάγκη στήριξης από όλους τους τοπικούς φορείς.  Το Συνέδριο τίμησαν με την παρουσία τους, ο δήμαρχος Ρεθύμνης κ. Μαρινάκης, ο Αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης κ. Σπανουδάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Kρήτης Ευρωπαϊκών και Διεθνών Θεμάτων κ. Αλεξάκης και ο εκπρόσωπος του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Ρεθύμνης κ. Ρεϊζάκης, οι οποίοι έδωσαν έναν σύντομο χαιρετισμό επικροτώντας το εγχείρημα και τονίζοντας τη σημαντικότητα ύπαρξης τέτοιων δράσεων για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας στην τοπική κοινωνία. Τέλος, έδωσαν την υπόσχεση τους ότι θα είναι δίπλα στις προσπάθειες των μελών του Συλλόγου Νεανικής Επιχειρηματικότητας και θα στηρίξουν με κάθε τρόπο μελλοντικές δράσεις τους.

Αξιοσημείωτο και ελπιδοφόρο ήταν το προφίλ του κοινού, το οποίο αποτελούνταν κυρίως από νεαρό κόσμο.

Πραγματοποιήθηκαν 5 ομιλίες με θέμα “Personal Stories to Inspire”  από τους:

Alexakis George, Vice Governor of Crete in charge of European and International Affairs
Elias Castanas,  Professor of Laboratory Endocrinology at University of Crete
George Nikiforos, Founder & CEO of Byraki
Giorgos & Katerina Giannadaki, Co-Founder of Barbabu Aprons
Wael Almasri, Founder & CEO of Innaton Technologies & SoilTron

Την ανοιχτή συζήτηση στη συνέχεια συντόνισε ο  δημοσιογράφος του ΣΚΑΙ Σταύρος Σαμουηλίδης. Ενεργή ήταν και η συμμετοχή του κοινού που κατέκλυσε με  ερωτήσεις τους εισηγητές εκφράζοντας διαφορετικές ιδέες και απόψεις. Οι θεματικές του event επικεντρώθηκαν σε εργαλεία και συμβουλές για την δημιουργία μίας startup, τρόπους και ευκαιρίες χρηματοδότησης, δικτύωση με το τοπικό οικοσύστημα επιχειρηματικότητας, παρουσίαση ιδεών από επιτυχημένους startuppers που ήδη έχουν βαδίσει τον δύσκολο δρόμο, παρέχοντας εμψύχωση αλλά και έμπνευση από τον σημαντικό για την τοπική οικονομία Τουριστικό κλάδο.

Στο workshop που διεξήχθη οι συμμετέχοντες πήραν συμβουλές για να δημιουργήσουν μια νεοφυής επιχείρηση, να μάθουν να σκέφτονται ομαδικά, οργανωτικά και πρωτοπόρα κάτω από δύσκολες συνθήκες, καθώς και να αντιμετωπίζουν τις προκλήσεις που μπορεί να συναντήσουν σαν entrepreneurs. Στο πλαίσιο του workshop πραγματοποιήθηκαν δύο διαγωνισμοί και δόθηκαν βραβεία αξίας 1000 ευρώ.

Το Startup Europe Week  πραγματοποιήθηκε στο Ρέθυμνο από τον τοπικό πρεσβευτή Σύλλογο Νεανικής Επιχειρηματικότητας (Youth Entrepreneurship Club) ως μια πρωτοβουλία των  Startup Europe/European Committee.

Ευχαριστούμε τους εισηγητές, τους χορηγούς, το κοινό, τους τοπικούς φορείς, τους εκπροσώπους τύπου για την παρουσία και συνεισφορά τους και φυσικά την ομάδα 20 εθελοντών για την ενθουσιώδη συμμετοχή και τη διάθεση προσφοράς χάρη στην οποία ήταν εφικτή αυτή η διοργάνωση.

Το Startup Europe Week Crete είναι υπό την αιγίδα των: 

Πρεσβεία της Γαλλίας στην Ελλάδα, Πρεσβεία του Ισραήλ στην Ελλάδα, StartUpGreece, Exporters Association of Crete, Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο
Υποστηρικτές της εκδήλωσης είναι οι:
Conferience, UPS, Megaplast, Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, Europe Direct Crete, EnterpriseGreece, Γραφείο Ευρωκοινοβουλίου στην Αθήνα,   Ιερά Αρχιεπισκοπή Κρήτης,  ΤΕΙ Κρήτης, Πανεπιστήμιο Κρήτης, ΙΤΕ, STEP-C, Wines Of Crete, 

Χορηγός επικοινωνίας είναι το Flashnews.gr

Τοπικοί Υποστηρικτές:
Δήμος Ρεθύμνης, ΣΥΝΚΑ, Fagi.gr, Lyra Beer, Gefsinus, Avli Hotel 

Φυσικά, το ταξίδι του Startup Europe Week Crete δεν τελειώνει εδώ.

Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για τον Άγιο Νικόλαο και το τρίτο event του Startup Europe Week Crete  2018 που διεξάγεται υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κρήτης. 

Η ομάδα των μελών και εθελοντών του Συλλόγου Νεανικής Επιχειρηματικότητας (Youth Entrepreneurship Club) σας ευχαριστεί για την μέχρι τώρα συμμετοχή σας στα Χανιά και στο Ρέθυμνο και σας προσκαλεί στον Άγιο Νικόλαο όπου θα συνεχιστεί το ταξίδι μας για την πληροφόρηση και την διάδοση του μηνύματος της επιχειρηματικής δράσης σε όλη την Κρήτη!

Σας περιμένουμε στις 9/3, από τις 15:00 το μεσημέρι, στο ΤΕΙ Διοίκησης Επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook