Εκδήλωση στο ΕΒΕΧ από το Σύλλογο Γυναικών Χανίων με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας 

Κάλεσμα προς τις γυναίκες να συμπορευτούν και να διεκδικήσουν τη ζωή που τους ανήκει, για αυτές και τα παιδιά τους, απηύθυναν σήμερα από το ΕΒΕΧ μέλη του Συλλόγου Γυναικών Χανίων, σε εκδήλωση με αφορμή την αυριανή Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.

Η πρόεδρος του συλλόγου, Κατερίνα Νικολοπούλου, σε δηλώσεις της στο περιθώριο της εκδήλωσης τόνισε οτι η αυριανή ημέρα δεν είναι απλά επετειακή αλλά σημείο αναφοράς για τους αγώνες των γυναικών, οι οποίες ξεσηκώθηκαν και διεκδίκησαν ανθρώπινες συνθήκες εργασίας και ίση αντιμετώπιση με τους άντρες.

"Η 8η Μαρτίου, είναι μια ημέρα επετειακή αλλά όχι μόνο αυτό. Μας θυμίζει τους αγώνες που έκαναν οι ράφτρες και οι υφάντρες στη Ν.Υόρκη πριν από 171 χρόνια και εναντιώθηκαν στην εργοδοσία και στο κράτος της εργοδοσίας. Ζητήσαν να δουλεύουν 10 ώρες αντί για 16 να έχουν ανθρώπινες συνθήκες εργασίας και βέβαια να έχουν την ίδια αντιμετώπιση όπως οι άντρες συνάδελφοί τους".

Η κ. Νικολοπούλου, κάνοντας αναγωγή στο σήμερα αναφέρθηκε στους αντίστοιχους αγώνες που καλούνται να δώσουν σήμερα οι γυναίκες

"Αυτά είναι απολύτως επίκαιρα σήμερα, διότι η κυβέρνηση ακολουθώντας κατά γράμμα τις πολιτικές και τις προσταγές της ΕΕ έρχεται να κατακρεουργήσει οποιοδήποτε εργασιακό δικαίωμα μας έχει απομείνει. Έρχεται ειδκά τη γυναίκα να την τσακίσει γιατί σηκώνει τις πλάτες της όχι μόνο τις εργασιακές δυσκολίες αλλά έχει και παιιδά έχει και στο σπίτι γέροντες που από τη στιγμή δεν υπάρχουν δομές θα πρέπει να τους σηκώνει αυτή στις πλάτες της και είναι δυσβάσταχτο αυτό το βάρος που έχουμε να παλέψουμε" Οι γυναίκες αυτή τη στιγμή παλεύουν ενάντια σε όλα αυτά που συμβαίνουν, στον πόλεμο, στον εργασιακό μεσαίωνα και θεωρούμε οτι η 8η Μάρτη είναι μια μέρα όχι μονάχα  επετειακή αλλα μια μέρα όπου μαζί με τους συντρόφους μας, χέρι - χέρι να αντιπαλέψουμε όλες αυτές τις πολιτικές που ισοπεδώνουν τη ζωή μας.

Τέλος η κ. Νικολοπούλου σημείωσε οτι ο Σύλλογος είναι ενάντια στην αποποινικοποίηση της κάνναβης και στηρίζει "τον αγώνα που κάνει το ΕΣΥΝ (το Παράρτημα Χανίων του Εθνικού Συμβουλίου κατά των Ναρκωτικών)  ενάντια στην λογική της ναρκοκουλτούρας που αυτήν την περίοδο η κυβέρνηση προωθεί", όπως σημείωσε χαρακτηριστικά.

Να σημειωθεί οτι στον ίδιο χώρο του ΕΒΕΧ έχει προγραμματιστεί εκδήλωση του ΕΣΥΝ με θέμα: "Το κοινωνικό πρόβλημα των ναρκωτικών και οι επιπτώσεις από την νομιμοποίηση της κάνναβης".