Αλήθεια

Όπως φαίνεται από πρόσφατη έρευνα που συμμετείχαν 306 γονείς με παιδιά μεταξύ 2 και 11 ετών τα πακέτα των δημητριακών μπορεί να είναι άκρως παραπλανητικά για την πλεοψηφία των γονέων.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας, παρουσιάστηκαν στους συμμετέχοντες γονείς, το μπροστινό μέρος πακέτων παιδικών δημητριακών πρωινού με χαμηλή θρεπτική αξία.

 Όμως τα πακέτα αυτά, ανέγραφαν ισχυρισμούς όπως \’\’ολικής άλεσης\’\’, \’\’με ασβέστιο και βιταμίνη D\’\’, \’\’ οργανικό\’\’ κ.α.

 Έπειτα δόθηκαν πιθανές έννοιες των ισχυρισμών αυτών και ζητήθηκε από τους γονείς να επιλέξουν ποια ταίριαζε σε κάθε περίπτωση. Επίσης τους ζητήθηκε να αναφέρουν πως ο κάθε ισχυρισμός θα επηρέαζε την επιθυμία τους να αγοράσουν το προιόν.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, η πλεοψηφία των γονέων παραπλανήθηκε από τα πακέτα, σε δύο διαφορετικά επίπεδα. Κατά πρώτον το 44% των γονέων πίστευαν ότι αυτά τα χαμηλής διατροφικής αξίας προϊόντα ήταν πιο θρεπτικά από τα υπόλοιπα και δεύτερον μπέρδεψαν την ένοια των ισχυρισμών.

Τέλος να σημειωθεί ότι περίπου οι μισοί γονείς πείστηκαν από τους διατροφικούς ισχυρισμούς και δήλωσαν ότι θα επέλεγαν να αγοράσουν τα συγκεκριμένα δημητριακά για τα παιδιά τους, γεγονός που πρέπει να κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου σε γονείς και αρμόδιους υπεύθυνους!

Γεωργία Σπ. Πετράκη
Διαιτολόγος – Διατροφολόγος
Βιογραφικό σημείωμα

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook