Τελευταία ενημέρωση: 09:53

Επ'αόριστον αναβολή για την υπόθεση όπου ένας 50χρονος κτηνοτρόφος άνοιξε πυρ και τραυμάτισε δύο αστυνομικούς του ΤΑΕ Αποκορώνου

Ξεκίνησε στο Εφετείο Χανίων για να πάρει τελικώς επ' αόριστον αναβολή η εκδίκαση της υπόθεση της ένοπλης επίθεσης σε βάρος δύο αστυνομικών του ΤΑΕ Αποκορώνου που σημειώθηκε στις 23 Μαρτίου το 2015, με δράστη έναν 50χρονο κτηνοτρόφο.

Το δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημα από την πλευρά της υπεράσπισης του δράστη να αναβληθεί η δίκη, λόγω κωλύματος ενός εκ των δικηγόρων του 50χρονου.

Το χρονικό της ενοπλης υπόθεσης

Συνεργείο αστυνομικών ελέγχων, από τέσσερις αστυνομικούς και δυο υπηρεσιακά οχήματα του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αποκορώνου, δραστηριοποιείτο σε περιοχή του Δήμου Αποκόρωνα.

Κατά το χρόνο που πραγματοποιούσαν έλεγχο σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που οδηγούσε  23χρονος, ο 50χρονος (πατέρας του ελεγχόμενου) διερχόμενος από το σημείο του ελέγχου, οδηγώντας Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, σταμάτησε και αφού εξύβρισε και απείλησε τους αστυνομικούς, χτύπησε με το αυτοκίνητο του ένα από τα δύο σταθμευμένα υπηρεσιακά οχήματα.

Στη συνέχεια ο 50χρονος, αφού έφυγε από το σημείο ελέγχου, επέστρεψε άμεσα και σταμάτησε το όχημα του σε κοντινή απόσταση, η οποία του παρείχε κάλυψη.

Αμέσως βγαίνοντας από το Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, πυροβόλησε σε βάρος των αστυνομικών με κυνηγητικό όπλο (καραμπίνα), τουλάχιστον πέντε φορές, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του 35χρονου Υπαρχιφύλακα και του 34χρονου Ειδικού Φρουρού και στη συνέχεια διέφυγε προς άγνωστη κατεύθυνση. 

Άμεσα, από αστυνομικούς Υπηρεσιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Χανίων, πραγματοποιήθηκαν επισταμένες και εκτεταμένες αναζητήσεις για τον εντοπισμό του 50χρονου, ο όποιος τελικά παραδόθηκε στις Αστυνομικές Αρχές και ταυτόχρονα παρέδωσε και το κυνηγετικό όπλο, το οποίο κατείχε παράνομα.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στo σπίτι του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, πιστόλι, κυνηγετικό όπλο, 2 διόπτρες, 4 μαχαίρια, σπρέι το οποίο είχε απωθητική επίδραση και διάφορα είδη φύλαξης οπλισμού.