Η ετυμηγορία αναμένεται να ανακοινωθεί στις 25 Απριλίου - Ο εισαγγελέας μιλά για προσχεδιασμένη ενέργεια προκειμένου ο Μάντσεν να ικανοποιήσει τις σαδιστικές σεξουαλικές φαντασιώσεις του

Ο εφευρέτης Πέτερ Μάντσεν αρνήθηκε ότι σκότωσε και κακοποίησε σεξουαλικά την Σουηδή δημοσιογράφο Κιμ Βαλ κατά την σημερινή έναρξη της δίκης του.

Ο Μάντσεν ήταν παρών στο δικαστήριο της Κοπεγχάγης αλλά δεν κατέθεσε ο ίδιος. Η δικηγόρος του ωστόσο επιβεβαίωσε ότι ο πελάτης της δεν άλλαξε την υπερασπιστική του γραμμή, σύμφωνα με την οποία ο θάνατος της Βαλ οφείλεται σε ατύχημα που σημειώθηκε πάνω στο υποβρύχιό του.

Εις βάρος του έχει ασκηθεί δίωξη για ανθρωποκτονία. Ο εφευρέτης και μηχανικός κατηγορείται ότι δολοφόνησε την Βαλ, κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού με το ιδιωτικό του αυτοσχέδιο υποβρύχιο για τις ανάγκες ενός ρεπορτάζ της και ότι ασέλγησε στο πτώμα της. 

Ο Μάντσεν, ο οποίος έχει αλλάξει πολλές φορές την κατάθεσή του, έχει ισχυριστεί ότι η δημοσιογράφος πέθανε από δηλητηρίαση από μονοξείδιο του άνθρακα ενώ βρισκόταν μέσα στο υποβρύχιο την ώρα που ο ίδιος ήταν στο κατάστρωμα του σκάφους. Ωστόσο, έχει παραδεχτεί ότι διαμέλισε το πτώμα της και ότι πέταξε τα μέλη της στη θάλασσα.

Η Κιμ Βαλ τελευταία φορά εθεάθη στο υποβρύχιο «Ναυτίλος» μαζί με τον Μάντσεν στις 10 Αυγούστου. Ο 46χρονος Δανός διασώθηκε από το Ναυτικό της χώρας την επόμενη ημέρα, όταν το υποβρύχιό του βυθίστηκε υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες στο λιμάνι της Κοπεγχάγης.

Η Βαλ είχε επισκεφθεί τον Μάντσεν στο υποβρύχιό του για να του πάρει συνέντευξη, αλλά εξαφανίστηκε χωρίς να αφήσει ίχνη στις 10 Αυγούστου. Έντεκα μέρες αργότερα βρέθηκε ο ακέφαλος κορμός του σώματός της ανοικτά των ακτών της Κοπεγχάγης.

Στις αρχές Οκτωβρίου δύτες ανακάλυψαν τα πόδια, το κεφάλι και ρούχα του θύματος,.

Εισαγγελέας: Ο Μάντσεν ήθελε να ικανοποιήσει σαδιστικές σεξουαλικές φαντασιώσεις
Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσαν τα λόγια του εισαγγελέα ο οποίος περιέγραψε την υπόθεση ως «ασυνήθιστη και εξαιρετικά σκληρή». Ο ίδιος αναμένεται να ζητήσει ισόβια κάθειρξη για τον Μάντσεν, μια ποινή που συνηθίζεται για κατά συρροή δολοφόνους ή παιδοκτόνους.

Η θεωρία του εισαγγελέα είναι ότι ο Μάντσεν σκότωσε την Βαλ, προκειμένου να ικανοποιήσει τις σαδιστικές σεξουαλικές φαντασιώσεις του, αφότου την έδεσε, την χτύπησε και την μαχαίρωσε πριν τελικά την σκοτώσει είτε στραγγαλίζοντας την, είτε αποκεφαλίζοντας την.

Ακόμα, ο εισαγγελέας θα υποστηρίξει πως η σοκαριστική δολοφονία ήταν προσχεδιασμένη, καθώς στο υποβρύχιο του Μάντσεν βρέθηκαν ένα πριόνι, ένα κατσαβίδι και σωλήνες, αντικείμενα που χρησιμοποίησε για να χτυπήσει, να κόψει και να μαχαιρώσει την Κιμ Βαλ.

Στη δίκη θα μιλήσουν μεταξύ άλλων πρώην συνάδελφοι του Μάντσεν, πρώην σύντροφοι του, ο σκηνοθέτης που του πήρε συνέντευξη την ημέρα που η Βαλ τον ακολούθησε στο υποβρύχιο του, αλλά και ο σύντροφος της αδικοχαμένης δημοσιογράφου, ο οποίος ήταν ο άνθρωπος που δήλωσε την εξαφάνιση της.

Η δίκη θα διαρκέσει 12 ημέρες μέσα στον Μάρτιο και τον Απρίλιο και η ετυμηγορία του δικαστηρίου θα ανακοινωθεί στις 25 Απριλίου, αν δεν προκύψουν καθυστερήσεις.

Η δίκη του ξεκίνησε σήμερα και η ετυμηγορία αναμένεται να ανακοινωθεί στις 25 Απριλίου.

Πηγή: protothema.gr