Συνάντηση αντιπροσωπείας της Κ.Ο. Ηρακλείου του ΚΚΕ με το Δ.Σ. της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Ηρακλείου

Στα πλαίσια της πολιτικής δραστηριότητας της Κομματικής Οργάνωσης Ηρακλείου πραγματοποιήθηκε συνάντηση αντιπροσωπείας του ΚΚΕ με επικεφαλής το Στέλιο Ορφανό, μέλος της Ε.Π. Κρήτης του ΚΚΕ και Περιφερειακό Σύμβουλο, με το Δ.Σ. της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Ηρακλείου.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το προσωπικό του Αστυνομικού Σώματος, ενώ συζητήθηκαν και οι τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις. Από την πλευρά τους τα μέλη του Δ.Σ. έθεσαν υπόψη της αντιπροσωπείας του ΚΚΕ τα αιτήματα τους  σε σχέση με τα εργασιακά, την επίθεση στα μισθολογικά τους δικαιώματα με τις μεγάλες περικοπές, το αίτημά τους για εφαρμογή της απόφασης του ΣτΕ για επαναφορά των μισθών στα προηγούμενα επίπεδα. Επεσήμαναν ότι η “προσωπική διαφορά”, αλλά και το νέο μισθολόγιο που προβλέπει μηδενικές αυξήσεις για το προσωπικό με παραπάνω από 29 χρόνια υπηρεσία, θα είναι η ταφόπλακα στα μισθολογικά δικαιώματα. Επιπλέον ανέδειξαν τα σημαντικά προβλήματα που υπάρχουν στο Σώμα σε σχέση με τον εξοπλισμό και την υλικοτεχνική υποδομή που σε πολλές περιπτώσεις είναι πίσω από τις ανάγκες και τις προδιαγραφές ασφαλείας, ενώ για τη συντήρησή του αναγκάζονται να βάζουν οι ίδιοι βαθιά το χέρι στην τσέπη (οπλισμός, αλεξίσφαιρα, οχήματα, αναλώσιμα κλπ). Τέλος, τόνισαν ότι η αναδιάρθρωση των οργανικών θέσεων στο Νομό Ηρακλείου, όχι μόνο δεν ενίσχυσε τις υπηρεσίες, αλλά αντίθετα τις αποδυνάμωσε, ιδιαίτερα στην ύπαιθρο του Νομού.

Ο Στέλιος Ορφανός, από την πλευρά της αντιπροσωπείας του ΚΚΕ, τόνισε μεταξύ άλλων ότι «Το ΚΚΕ σταθερά αναδεικνύει τα προβλήματα και τα δίκαια αιτήματα του προσωπικού του Αστυνομικού Σώματος και συνολικά των Σωμάτων Ασφαλείας  και θα συνεχίσει να το κάνει με όλους τους τρόπους, τόσο μέσα όσο και έξω από τη Βουλή. Οι αστυνομικοί και όλοι όσοι ανήκουν στα Σώματα Ασφαλείας προέρχονται σε μεγάλο βαθμό από λαϊκές οικογένειες, τα συμφέροντά τους ταυτίζονται με τα συμφέροντα των οικογενειών τους, του ελληνικού λαού και όχι με τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα, τα οποία εκπροσωπούν οι ελληνικές κυβερνήσεις, η ΕΕ και το ΝΑΤΟ. Ξεκαθαρίζουμε ότι το ΚΚΕ δεν ταυτίζει το προσωπικό των Σωμάτων Ασφαλείας σε καμία περίπτωση, με τους κατασταλτικούς μηχανισμούς που υπηρετούν. Η θέση μας για την αποστολή της Αστυνομίας είναι η αντιμετώπιση του εγκλήματος.»

Σημείωσε επίσης ότι «στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου συγκρούονται τα συμφέροντα ιμπεριαλιστικών δυνάμεων. Η κατάσταση  συνεχώς επιδεινώνεται, η  τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο κορυφώνεται και το Κυπριακό πρόβλημα οδηγείται στην πράξη σε διχοτομική λύση, η περιοχή των Βαλκανίων συνεχίζει να μυρίζει μπαρούτι. Σε αυτές τις συνθήκες η κυβέρνηση καλλιεργεί κλίμα εφησυχασμού, ενώ συμμετέχει ενεργά και μέσω των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας στην προώθηση των σχεδιασμών ΝΑΤΟ, ΗΠΑ και ΕΕ που ευθύνονται για την αλλαγή συνόρων στα Βαλκάνια και αποτελούν παράγοντα μόνιμης ανασφάλειας για τους λαούς. Από αυτή τη σκοπιά οι άντρες και οι γυναίκες των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας έχουν κάθε συμφέρον να συμπορευτούν με τον αγώνα του λαού μας για διέξοδο από την κρίση προς όφελός του, για αποδέσμευση της Ελλάδας από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ.»

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook