Σειρά από επαφές και συναντήσεις στην Αθήνα είχε ο Δήμαρχος Σφακίων κ. Ζερβός Ιωάννης, την Τρίτη 6 και την Τετάρτη 7 Μαρτίου 2018 για την προώθηση θεμάτων του Δήμου, με κύρια αναφορά στην θεομηνία που προέκυψε στις 20/02/2018.

Ειδικότερα την Τρίτη 6 Μαρτίου ο κ. Ζερβός με την βουλευτή Σύριζα Χανίων κ. Βαγιωνάκη Βάλια συναντήθηκαν στο Υπουργείο Εσωτερικών με τον Ειδικό Σύμβουλο κ. Ρουσιά Μαρίνο, όπου συζητήθηκε το αίτημα έκτακτης χρηματοδότησης του Δήμου για αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν από την θεομηνία.

 Επίσης ο κ. Ζερβός πραγματοποίησε παράλληλα συναντήσεις με υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπ. Εσωτερικών για την ένταξη του Δήμου Σφακίων στο ειδικό πρόγραμμα ενίσχυσης των Δημων «Φιλόδημος II», όπου θα χρηματοδοτηθεί για την αγορά μηχανημάτων έργου, για την κατασκευή παιδικών χαρών αλλά και επιπλέον για την συντήρηση σχολικών κτηρίων.

Στη συνέχεια, ο Δήμαρχος με τον βουλευτή Σύριζα Χανίων κ. Μπαλωμενάκη Αντώνιο, τον Επιστημονικό συνεργάτη της ΚΕΔΕ κ. Ζερβό Γεώργιο και τον Αντιδήμαρχο κ. Σοφούλη Πέτρο πραγματοποίησαν επίσκεψη  στον Γ.Γ. του Υπουργείου Υποδομών κ.Δέδε Γεώργιο, με θέμα τη χρηματοδότηση του τεχνικού δελτίου που έχει υποβάλει ο Δήμος για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που προέκυψαν λόγω τις θεομηνίας.

 Την Τετάρτη 7 Μαρτίου, σε συνέχεια των επαφών του κ. Ζερβού, επισκέφτηκε τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας κ. Πολάκη Παύλο και τον ειδικό συνεργάτη του και Πρόεδρο της Ένωσης των Απανταχού Σφακιανών  κ. Μανουσογιννάκη Ιωσήφ, για ζητήματα του Δήμου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook