Τι αναφέρει ανακοίνωση της διοίκησης του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου

Την διαβεβαίωση πως θα ληφθούν όλα τα απαιτούμενα διοικητικά και νομικά μέτρα για την υπόθεση υπαλλήλου που φέρεται να έβαζε στην τσέπη της τα χρήματα που πλήρωναν ασθενείς των εξωτερικών ιατρείων, δίνει σε ανακοίνωσή της η διοίκηση του ΠΑΓΝΗ.

Υπενθυμίζεται πως η υπάλληλος που εργαζόταν στη γραμματεία των απογευματινών ιατρείων φέρεται να εισέπραττε από τους ασθενείς χρήματα βγάζοντας μάλιστα και την απαραίτητη απόδειξη, και το αντίγραφο για τον γιατρό.

Στη συνέχεια όμως έξέδιδε ένα ακυρωτικό της επίσκεψης, με αποτέλεσμα να μην προβλέπεται αμοιβή για τον γιατρό και τα χρήματα που είχε εισπράξει να καταλήγουν στην τσέπη της.

Αναλυτικά στην ανακοίνωση του ΠΑΓΝΗ αναφέρονται τα εξής:

"Η διοίκηση του νοσοκομείου στο πλαίσιο του εσωτερικού ελέγχου, σε όλα τα επίπεδα λειτουργίας του νοσοκομείου, εφαρμόζει όλα τα απαιτούμενα διοικητικά και νομικά μέτρα, προκειμένου να διασφαλίζει τη διαφάνεια, όπως απαιτεί η αρχή της χρηστής διοίκησης, η αρχή εκείνη δηλαδή, που αποτελεί τη δικλείδα ασφαλείας και το μέσο προστασίας των δικαιωμάτων των διοικούμενων  προσώπων.

Για το εν λόγω θέμα έχει διαταχθεί ΕΔΕ (Ένορκη Διοικητική Εξέταση) και έχει επιβληθεί το μέτρο της αναστολής καθηκόντων σε υπάλληλο. Αναμένεται η ολοκλήρωση της διερεύνησης της υπόθεσης και η απόδοση ευθυνών.

Σημειώνουμε τέλος, ότι η διοίκηση του νοσοκομείου ερευνά κάθε καταγγελία, με απόλυτα διαφανείς και οριζόμενες από το Νόμο διαδικασίες, με στόχο τόσο την ασφάλεια και το σεβασμό των ασθενών και των εργαζομένων (το εν λόγω περιστατικό δεν χαρακτηρίζει τη συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων, που επιτελούν καθημερινά το έργο τους,  με ευσυνειδησία και υπευθυνότητα), όσο και τη διατήρηση της εύρυθμης λειτουργίας και του δημόσιου χαρακτήρα του Ιδρύματος."