Ο Σεργκέι Σκριπάλ και η κόρη του Γιούλια παραμένουν σε κρίσιμη κατάσταση - Ανάμεσα στα θύματα και μία γιατρός που ήταν εκτός υπηρεσίας και έσπευσε να βοηθήσει - Στην εντατική και ο αστυνομικός που έφτασε πρώτος στο σημείο

Διαστάσεις μυστηρίου έχει αρχίσει να λαμβάνει η υπόθεση του Ρώσου πρώην πράκτορα που δηλητηριάστηκε από παραλυτικό αέριο μαζί με την κόρη του σε πάρκο στην πόλη Σόλσμπερι, στη Βρετανία. Η αστυνομία, αρχικώς επιβεβαίωσε την κρίσιμη κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο αστυνομικός που πρώτος έσπευσε στο σημείο και ακολούθως παραδέχθηκε ότι άλλα 21 άτομα έχουν δηλητηριαστεί από το ίδιο αέριο.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της βρετανικής αστυνομίας, ο αστυνομικός παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση την εντατική και άλλα 21 άτομα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με τα ίδια συμπτώματα, από το ίδιο αέριο, καθώς πλησίασαν στο σημείο όταν είδαν τον Σεργκέι Σκριπάλ και την κόρη του Γιούλια να είναι πεσμένοι στο έδαφος, μπροστά στο παγκάκι του πάρκου.

Ανάμεσα στους πολίτες που νοσηλεύονται, είναι και μία γιατρός, ο οποίος βρισκόταν εκτός υπηρεσίας και μόλις διαπίστωσε ότι δύο άτομα είναι αναίσθητα στο έδαφος, έσπευσε να τους προσφέρει τις πρώτες βοήθειες. Η τελευταία μάλιστα, κατάφερε να επαναφέρει την κόρη του Ρώσου πρώην πράκτορα, η οποία ανέπνεε με δυσκολία, καθώς η επιρροή του αερίου είχε καταβάλει ήδη το αναπνευστικό της σύστημα.

Η γιατρός έδωσε κατάθεση στην αστυνομία από το κρεβάτι του νοσοκομείου, προκειμένου να διαπιστωθεί αν είδε κάποιον ή αν πρόσεξε κάποια ύποπτη κίνηση, που θα έδινε ένα στίγμα για τους ή τον δράστη.

Οι 21 ασθενείς δεν έχουν ανάλογα συμπτώματα με τον Ρώσο πρώην πράκτορα και την κόρη του. Νοσηλεύονται ωστόσο για λόγους ασφαλείας, αλλά και μέχρι να υποβληθούν σε όλες τις απαιτούμενες εξετάσεις, καθώς οι γιατροί θέλουν να εξαντλήσουν κάθε πιθανότητα και να ελέγξουν εξονυχιστικά τις περιπτώσεις τους, πριν δώσουν εξιτήριο.

Παραμένει στην εντατική ο αστυνομικός

Όπως ανακοίνωσε η βρετανική αστυνομία, ο αστυνομικός που έφτασε πρώτος στη σκηνή, νοσηλεύεται σε πολύ σοβαρή κατάσταση, με τα ίδια συμπτώματα που παρουσιάζουν ο 66χρονος Σεργκέι Σκριπάλ και η 33χρονη κόρη του Γιούλια.

Στην ανακοίνωση προέβη το βράδυ της Τετάρτης ο επικεφαλής της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας της Scotland Yard, Mark Rowley. Δήλωσε επίσης ότι έχει εντοπιστεί η ουσία, αλλά δεν έχει γίνει επεξεργασία στο εργαστήριο, ώστε να δηλώσει με σαφήνεια ότι πρόκειται για την ίδια ουσία που εντοπίστηκε στον οργανισμό του Ρώσου πρώην πράκτορα και της κόρης του.

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις, η έρευνα ανεβαίνει επίπεδο και πλέον αναζητούνται οι υπεύθυνοι και για απόπειρα δολοφονίας αστυνομικού.

Ακολουθεί το βίντεο με τις δηλώσεις του επικεφαλής της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας της Scotland Yard...

Πηγή: protothema.gr