Υλικά

½ φλιτζάνι παγωτό βανίλια
1 κρόκο αυγού
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη

Εκτέλεση

Βάζουμε το παγωτό σε ένα μπολ και το ζεσταίνουμε στο φούρνο μικροκυμάτων για 30 λεπτά ή μέχρι να λιώσει. Όταν το παγωτό κρυώσει προσθέτουμε τον κρόκο αυγού και χτυπάμε καλά.

Στη συνέχει βάζουμε το μίγμα σε ένα μικρότερο μπολ, το οποίο το τοποθετούμε σε ένα μικρό ταψί που το έχουμε γεμίσει μέχρι τη μέση με ζεστό νερό. Βάζουμε το ταψί στο φούρνο και ψήνουμε για 40 λεπρά στους 200 βαθμούς.  

Αφαιρούμε την κρεμ μπρουλέ από το φούρνο την αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου, σκεπάζουμε με μια μεμβράνη και την βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες. Όταν περάσει η ώρα πασπαλίζουμε με ζάχαρη και ψήνουμε για πολύ λίγο, ώστε να πάρει χρώμα η ζάχαρη, με προσοχή να μη μαγειρευτεί η κρεμ μπρουλέ.

jenny.gr