Την εκδήλωση συνδιοργάνωσαν η  Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Ηρακλείου και η Δημοτική Επιτροπή Ισότητας.

Με μεγάλη επιτυχία  πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 8 Μαρτίου στο Πολύκεντρο Νεολαίας,   η εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, που συνδιοργάνωσαν η  Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Ηρακλείου και η Δημοτική Επιτροπή Ισότητας.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με ομιλία της Αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής και Προέδρου της Επιτροπής Ισότητας Μαρίας Καναβάκη, για το κοινωνικό μήνυμα και τον πολιτικό συμβολισμό της ημέρας .

Συνεχίστηκε με το Θεατρικό Μονόπρακτο των Φράνκα Ραμέ και Ντάριο Φο «Το Ξύπνημα» με την Αντιγόνη Καμπάνη. Το δρώμενο ήταν μια ευγενική προσφορά του θεατρικού σχήματος των δημοσιογράφων. 

Ακολούθησε, τέλος,  το συγκρότημα G.La.Ma με τον Gian Andrea Garancini στα κρουστά, την Λαμπρινή Καφτάκη στην κιθάρα και την Μαριάντζελα Σουλτάτου στα φωνητικά.

Στην εκδήλωση παρευρέθησαν επίσης, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Αριστέα Πλεύρη, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Τουρισμού  Gian Andrea Garancini, Πρόεδροι και Διαμερισματικοί Σύμβουλοι Δημοτικών Κοινοτήτων, Σύλλογοι Γυναικών, Ομάδες Εθελοντών του Δήμου Ηρακλείου κ.α.

Θα ακολουθήσουν κι άλλες εκδηλώσεις, με στόχο την ευαισθητοποίηση των δημοτών σε θέματα ισότητας των δυο φύλων, όπως ημερίδες, σεμινάρια, επιμορφωτικά προγράμματα κ.α..

Περισσότερες πληροφορίες, στην ιστοσελίδα του Δήμου https://www.heraklion.gr/resilient/isotita  και στη σελίδα κοινωνικής δικτύωσης της Επιτροπής Ισότητας https://www.facebook.com/depis.gr/  

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook