Παρουσία της ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας ο δημόσιος απολογισμός της διοίκησης του Νοσοκομείου Χανίων

Την ικανοποίησή του για την πορεία της δημόσιας υγείας εξέφρασε το βράδυ της Παρασκευής ο Υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός προσερχόμενος στην εκδήλωση για τον απολογισμό του Νοσοκομείου η οποία πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο Χανίων.

«Το σύστημα υγείας παρά τις “Κασσάνδρες”, είναι όρθιο, είναι λειτουργικό είναι αξιόπιστο και κυρίως είναι προσβάσιμο στους πολίτες της χώρας και στους ανασφάλιστους, που τα προηγούμενα χρόνια ήταν θεσμικά αποκλεισμένοι από την ιατρική και φαρμακευτική περίθαλψη», ανέφερε ο κ.Ξανθός.
 
Επίσης επεσήμανε πως « η αίσθηση των πολιτών σε όλη τη χώρα αλλά και εδώ στην Κρήτη, στα Χανιά, είναι ότι το σύστημα υγείας είναι σε μια διαρκώς βελτιούμενη κατάσταση. Προφανώς παραμένουν προβλήματα, ελλείψεις και ανάγκες ακάλυπτες, αλλά νομίζω ότι κανείς δεν αμφισβητεί ότι έχει γίνει μια πολύ μεγάλη επένδυση, και σε ανθρώπινο δυναμικό, και σε επιπλέον χρηματοδότηση, και σε βελτίωση των υποδομών και του εξοπλισμού των δημόσιων νοσοκομείων της χώρας»

 

 
Από την πλευρά του ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, απαντώντας και σε ερώτηση αναφορικά με τα προβλήματα του κτιρίου του Νοσοκομείου Χανίων ανέφερε πως έχει δοθεί εντολή στην Τεχνική Υπηρεσία του νοσοκομείου να εκπονήσει μελέτη για την συνολική αποκατάσταση προβλημάτων που υπάρχουν στο κτήριο του νοσοκομείου Χανίων. Όπως είπε, «έχουμε δεσμευτεί ότι για αυτό το σκοπό μπορούμε να χρηματοδοτήσομε από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων το νοσοκομείο με ποσό του ενός εκατομμυρίου ευρώ για το 2018».
 
Παράλληλα, ο κ Πολάκης γνωστοποίησε, ότι ένα μήνα μετά την λειτουργία των δύο Τοπικών Μονάδων Υγείας στην πόλη των Χανίων, έχουν εγγραφεί 5.720 πολίτες στους οποίους και προσφέρονται υπηρεσίες υγείας.
 

 

Η εκδήλωση ξεκίνησε με σύντομους χαιρετισμούς του Προέδρου του Επιμελητηρίου Χανίων Αντώνη Ροκάκη και της Διοικήτριας της 7ης ΥΠΕ Κρήτης Ελένης Μαυρομμάτη.

Ακολούθησαν οι επιμέρους παρουσιάσεις των απολογιστικών δεδομένων.

 

Τον διοικητικό απολογισμό του Νοσοκομείου Χανίων παρουσίασε ο Διοικητής του Ιδρύματος Μηνάς Βουλγαρίδης.

Στα οικονομικά δεδομένα αναφέρθηκε ο αναπληρωτής Διοικητής Γιώργος Ζουρίδης.

Το απολογισμό της διακίνησης φαρμάκων, παρουσίασε ο Διευθυντής του φαρμακείου του Νοσοκομείου Λεωνίδας Τζίμης.

Στα τεχνικά δεδομένα αναφέρθηκε ο Διευθυντής της Τεχνικής Υπηρεσίας Κυριάκος Πολυζωίδης.

Τέλος, τον απολογισμό του Ψυχιατρικού τομέα, παρουσίασε ο αναπληρωτης Διευθυντής του, Μανώλης Αναγνωστόπουλος.

(Πατώντας πανω μπορείτε να δείτε ολόκληρη την παρουσίαση με πίνακες – διαφάνειες)

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, υπεγράφη και η σύμβαση για την ανέγερση νέας πτέρυγας – επέκταση της ψυχιατρικής κλινικής του νοσηλευτικού ιδρύματος, με χρήματα από το κληροδότημα Γεωργίου Μαλινάκη, ύψους 5 εκατομμυρίων ευρώ.

 

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook