Τελευταία ενημέρωση: 8.03 – 12/3/18

Εντοπίστηκαν το βράδυ τα 7 άτομα που είχαν εγκλωβιστεί στο Φαράγγι του Δικτάμου – Ο πατέρας ενός από τους εγκλωβισμένους ειδοποίησε τις αρχές

Περίπου στις 2.00 μετά τα μεσάνυχτα ολοκληρώθηκε επιχείρηση για την διάσωση επτά ατόμων, τριών γυναικών και τεσσάρων αντρών,  που έχασαν τον προσανατολισμό τους ενώ διέσχιζαν το Φαράγγι του Δικτάμου, στα Κεραμειά Χανίων.

Δύναμη από την ΠΥ Χανίων, περίπου στις 9 το βράδυ, μπήκε μέσα στο Φαράγγι και ξεκίνησε την αναζήτηση των 7 περιπατητών, οι οποίοι ύστερα από την καθοδήγηση των πυροσβεστών παραμένουν σε σταθερό σημείο. Το GPS κινητών τηλεφώνων και το στίγμα της θέσης που βρίσκονται οι εγκλωβισμένοι, καθοδηγεί τους πυροσβέστες.

Λίγο μετά τις 10 το βράδυ, η ομάδα των πυροσβεστών εντόπισε τους περιπατητές και όλοι μαζί ξεκίνησαν την αντίστροφη πορεία προς την έξοδο.

Σημειώνεται, οτι οι αρχές ενημερώθηκαν για το συμβάν από τον πατέρα ενός από τους εγκλωβισμένους ενώ σύμφωνα με τελευταία ενημέρωση που είχαν οικείοι κάποιων εξ’αυτών, οι εγκλωβισμένοι, προκειμενου να αντιμετωπίσουν το κρύο, άναψαν φωτιά, περιμένοντας τους διασώστες.

 

 

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook