Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 10/3/2018 η πρώτη συνάντηση και εκπαίδευση των νέων Εθελοντών του Παραρτήματος της Επίλεκτης Ομάδας Ειδικών Αποστολών Ηράκλειου στον χώρου του Παγκρητίου Σταδίου. 

Οι νέοι εθελοντές της ΕΠ.ΟΜ.Ε.Α είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις δραστηριότητες της ομάδας καθώς και να παρακολουθήσουν την εκπαίδευση πρώτων βοηθειών η οποία αποτελεί και την έναρξη του βασικού σχολείου εκπαίδευσης του Παραρτήματος Ηρακλείου. 

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε τριμελή αντιπροσωπία της ΕΠ.ΟΜ.Ε.Α Αιγαλέου με τον Πρόεδρο καθώς και αντιπρόεδρο της ΕΠ.ΟΜ.Ε.Α Ελλάδος Ρουμελιώτη Γιώργο και προϊστάμενο της ΚΟΜΑΚ να ανακοινώνει την Επίσημη Έναρξη του Παραρτήματος Ηρακλείου . 

Στην Εκδήλωση παρευρέθηκε επίσης ο Υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ηρακλείου Στρατήγης Γιώργος απευθύνοντας  χαιρετισμό στους Νέους εθελοντές. 

Αμέσως μετά με την έναρξη του Βασικού Σχολείου οι Εθελοντές εκπαιδεύτηκαν στις πρώτες βοήθειες από τον εκπαιδευτή Ρουμελιώτη Γιώργο συμμετέχοντας διαδραστικά στην εκπαίδευση περιστατικών όπως : Πνιγμονή Ενήλικα και Βρέφους , Διαχείριση Αεραγωγού, Θέση Ασφαλείας, και αντιμετώπιση Λιποθυμικού Επεισοδίου.  

Η ΕΠΙΛΕΚΤΗ ΟΜΑΔΑ ΕΙΔΙΚΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ είναι μια μη κυβερνητική ομάδα διάσωσης, κατοχυρωμένη στο μητρώο της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας με αρ. μητρώου 25/2014, η οποία έχει ως σκοπό την προστασία της ζωής, της υγείας και περιουσίας των πολιτών και της φύσης, τη διοργάνωση αθλοπαιδιών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων.

Ο σύλλογός μας εκπονεί προγράμματα εκπαίδευσης σε πανελλαδικό επίπεδο σε σχολεία, εταιρείες και εκπαιδευτικά ιδρύματα, ενώ είναι ιδρυτικό μέλος του Ευρωπαϊκού Οργανισμού EVOLSAR. 

Ειδικότερα η ΕΠ.ΟΜ.Ε.Α. δραστηριοποιείται :

– Στην αντιμετώπιση κρίσεων, είτε ανθρωπογενών (πόλεμοι), είτε συνεπεία φυσικών καταστροφών (σεισμοί, πυρκαγιές, πλημμύρες) εντός αλλά και εκτός συνόρων.
– Στην έγκαιρη και αποτελεσματική αντιμετώπιση ατυχημάτων ή ασθενειών. Στην οργάνωση και την εκπαίδευση των εθελοντών-πολιτών, καθώς επίσης και στη λήψη μέτρων για την πρόληψη όλων των ανωτέρω περιπτώσεων.
– Στην εφαρμογή μέτρων για την προστασία του περιβάλλοντος (πυροπροστασία, καθαριότητα κλπ), που έχουν άμεση σχέση με την Δημόσια υγεία και την ποιότητα ζωής.
– Στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των συνανθρώπων μας με ειδικές ανάγκες αλλά και των υπόλοιπων ευπαθών ομάδων του πληθυσμού.

Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΔΩΡΕΑΝ

Οι Εγγραφές Συνεχίζονται . Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν και να ενημερώνονται σχετικά με την ΕΠ.ΟΜ.Ε.Α Ηρακλείου με τους εξής τρόπους:   
Τρόποι επικοινωνίας και ενημέρωσης  : 
Ιστοσελίδα : www.estfgr.com
Τηλέφωνο : 6984274752 , 6931601480
Facebook: Επίλεκτη Ομάδα Ειδικών Αποστολών Δήμου Ηρακλείου

Tags:

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook