Κάτοικοι και φορείς στη Νέα Χώρα αντιδρούν στο ενδεχόμενο να υπάρξει αλλαγή στο σχεδιασμό για τα τραπεζοκαθίσματα ενώ υπάρχει δυσπιστία και για τον χρόνο ολοκλήρωσης της ανάπλασης – Τηλεφωνική “παρέμβαση” -διαβεβαίωση δημάρχου για τα τραπεζοκαθίσματα

Να εφαρμοστεί ο αρχικός σχεδιασμός που έχει εξαγγελθεί και έχει ψηφιστεί από το ΔΣ και αφορά την χωροθέτηση για τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων, διεμήνυσαν στη δημοτική αρχή φορείς και κάτοικοι της Ν.Χώρας, που πραγματοποίησαν το απόγευμα της Τετάρτης ανοιχτή συγκέντρωση – συνέλευση.

Σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό και τις διαβεβαιώσεις που είχαν λάβει κάτοικοι, προβλέπονταν η  τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων, μόνο στο πεζοδρόμιο που βρίσκεται μπροστά στα καταστήματα, όμως οι εργασίες για κατασκευή δικτύου όμβριων υδάτων, προκάλεσαν νέα δεδομένα που ενδέχεται να οδηγήσουν σε αλλαγή του χώρου ανάπτυξης των τραπεζοκαθισμάτων.

Όπως αναφέρθηκε στη συνέλευση, οι εργασίες προκάλεσαν στένεμα των πεζοδρομίων με αποτέλεσμα να είναι αμφίβολη η δυνατότητα ανάπτυξης των τραπεζοκαθισμάτων και η λύση που έχει “πέσει στο τραπέζι” και στην οποία αντιδρούν κάτοικοι και φορείς της Ν.Χώρας, είναι η διάθεση χώρου στο πεζοδρόμιο που είναι δίπλα στην παραλία, στο βορινό μέτωπο, απέναντι από τα καταστήματα.

Τηλέφωνική “παρέμβαση” του δημάρχου Χανίων

Λίγο πριν την έναρξη της συγκέντρωσης, μέλη του συλλόγου,  επικοινώνησαν με το δήμαρχο Χανίων, ο οποίος τους διαβεβαίωσε οτι θα ισχύσει ο αρχικός σχεδιασμός ωστόσο οι κάτοικοι τηρούν στάση αναμονής.

Δυσπιστία υπάρχει και ως προς τον χρόνο αποπεράτωσης των εργασιών ανάπλασης στην Ακτή Παπανικολή καθώς από την πλευρά των αρχών υποστηρίζουν οτι αυτή θα έχει ολοκληρωθεί τέλη Απριλίου, ωστόσο κάτοικοι και καταστηματάρχες που βλέπουν καθημερινά τα συνεργεία να εργάζονται στην περιοχή, εκτιμούν οτι το έργο δεν θα είναι έτοιμο μέχρι τέλη του Μαή.

Τοποθετήσεις κατοίκων για τα τραπεζοκαθίσματα στη Ν.Χώρα

Ο πάτερ Αντώνιος,  περιέγραψε τον κίνδυνο να καταληφθεί το πεζοδρόμιο απέναντι από τα καταστήματα με τραπεζοκαθίσματα, οδηγώντας σε άναρχη ανάπτυξη το  “εμπορικό΄πεζοδρόμιο “΄ έναντι του “κοινωνικού” που θα διατίθεντο σε πεζούς, άτομα ΑμΕΑ κτλ.

 

Στο αίτημα των κατοίκων να ισχύσει ο αρχικός σχεδιασμός για την διάθεση χώρου στον οποίο θα τοποθετηθούν τραπεζοκαθίσματα αλλά και για την τηλεφωνική διαβεβαίωση του δημάρχου οτι δεν θα υπάρξει αλλαγή σε όσα έχουν συμφωνηθεί, αναφέρθηκε ο πρόεδρος του Εξωραιστικού Επιμορφωτικού Συλλόγου Νέας Χώρας, Τάσος Δημολιτσάς

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook