Έρευνα για τον θάνατο 11 βρεφών σε νοσοκομείο, που καταγγέλθηκε ότι οφείλονταν σε ελαττωματικές συσκευές οξυγόνου, πρόκειται να ξεκινήσουν οι αρχές στο νότιο ομόσπονδο κρατίδιο Άντρα.

Οι θάνατοι των παιδιών σημειώθηκαν στο γενικό κρατικό νοσοκομείο της περιφέρειας Καρνούλ, περίπου 300 χλμ. νότια της πρωτεύουσας του κρατιδίου Χαϊντεραμπάντ, από την Τετάρτη. Όλα τα βρέφη ήταν από μιας ως πέντε ημερών.

\”Μια ομάδα αξιωματούχων και ειδικών βρίσκεται ήδη στο Καρνούλ για να εξακριβώσει τα γεγονότα\”, δήλωσε η Γ. Σριλάκσμι, επίτροπος υγείας και οικογενειακής πρόνοιας στο Αντρα Πραντές, μιλώντας τηλεφωνικά στο Γερμανικό Πρακτορείο.

\”Πρόκειται να υποβάλουν μια έκθεση και θα υπάρξουν διώξεις εναντίον αξιωματούχων εάν βρεθούν οποιεσδήποτε παραλείψεις\”, πρόσθεσε.

Οι γονείς των παιδιών καταγγέλλουν ότι τα βρέφη πέθαναν λόγω της έλλειψης επαρκούς οξυγόνου λόγω των ελαττωματικών συσκευών, αναφέρει το ethnos.gr.

Η σωλήνωση που παρέχει οξυγόνο στη βρεφονηπιακή πτέρυγα δεν δούλευε κανονικά και η διεύθυνση του νοσοκομείου δεν την είχε επισκευάσει παρά τις επανειλημμένες διαμαρτυρίες, μετέδωσε το ινδικό ειδησεογραφικό πρακτορείο IANS.

Ομως στελέχη του νοσοκομείου διέψευσαν ότι υπήρξε αμέλεια από μέρους του προσωπικού και πρόσθεσαν πως τα βρέφη πέθαναν εξαιτίας μεταγεννητικών επιπλοκών. Σύμφωνα με τους ίδιους, καθημερινά έξι με δέκα νεογέννητα πεθαίνουν στο νοσοκομείο λόγω επιπλοκών υγείας.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook