Aνακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου:

“To Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου στηρίζει τον αγώνα των Οικοδόμων, που για μία ακόμα φορά στις 14 Μαρτίου του 2018 θα βγουν στους δρόμους, διεκδικώντας την υπογραφή κλαδικής ΣΣΕ, αυξήσεις στους μισθούς και στα μεροκάματα, την αναθέρμανση της οικοδομικής δραστηριότητας με επίκεντρο τις λαϊκές ανάγκες, αλλά και την προστασία των ανέργων.

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ηρακλείου, δεν σταματά να δείχνει εμπράκτως την στήριξη του στο επάγγελμα του οικοδόμου, ο οποίος καλείται να εργαστεί σε αντίξοες και σε αρκετές περιπτώσεις επικίνδυνες για την σωματική του ακεραιότητα συνθήκες.

Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις, που το ΕΚΗ έχει αναδείξει τα προβλήματα υγιεινής και ασφάλειας, που καθημερινά αντιμετωπίζουν οι οικοδόμοι και οι εργαζόμενοι στα συναφή επαγγέλματα, καταγράφοντας 10άδες εργατικά ατυχήματα ετησίως.  

Οι οικοδόμοι θα πρέπει να αμείβονται με βάση συλλογικής σύμβασης, να έχουν πλήρη Κοινωνική Ασφάλιση και να εργάζονται σε χώρους όπου τηρούνται όλα τα μέτρα ασφαλείας.

Καλούμε την κυβέρνηση να λάβει άμεσα ουσιαστικά και δραστικά μέτρα για να σταματήσουμε πια να καταγράφουμε ατυχήματα με θύμα συναδέρφους και να γινόμαστε δέκτες καταγγελιών για σοβαρές ελλείψεις σε οικοδομές, που στοιχίζουν ακόμα και ανθρώπινες ζωές”.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook