O δήμαρχος της Μόσχας Σεργκέι Σομπιάνιν είχε ανακοινώσει πρόσφατα ότι ο μέσος όρο ζωής στην Μόσχα πλησίασε τα 78 χρόνια

Περισσότεροι από 7.000 άνθρωποι που έχουν φτάσει ή έχουν ξεπεράσει τα 100 τους χρόνια, ζουν σήμερα στη Ρωσία, σύμφωνα με ανακοίνωση της αντιπροέδρου της ρωσικής κυβέρνησης Όλκα Γκολοντιέτς. Κατά τη διάρκεια του διεθνούς φόρουμ «Ενεργός μακροζωία στην Μόσχα το 2018», που πραγματοποιείται στη Μόσχα, η αντιπρόεδρος, επισήμανε πως ο αριθμός αυτός είναι «μεγάλος» και ότι στα επόμενα χρόνια θα αυξάνεται.

«Εάν παλαιότερα οι άνθρωποι ηλικίας μεγαλύτερης των 100 ετών μετριόντουσαν σε δεκάδες σήμερα στη Ρωσική Ομοσπονδία οι αιωνόβιοι ξεπερνούν τις 7.000» δήλωσε η Γκολοντιέτς, επισημαίνοντας ότι σύμφωνα με τις προβλέψεις «στα επόμενα 7-8 χρόνια, ο αριθμός αυτός θα διπλασιασθεί» και πως η κυβέρνηση πρέπει να κάνει ότι είναι δυνατόν ώστε τα άτομα αυτά να νοιώθουν ότι είναι πλήρως ενταγμένα στην κοινωνία.

Η αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης, δήλωσε ότι ο μέσος όρος ζωής στη Μόσχα, τα επόμενα ενάμιση με δύο χρόνια στα 80 χρόνια. νέφερε μάλιστα ότι με βάση τα στοιχεία του περασμένου έτους ο μέσος όρος ζωής σε όλη την Ρωσία, ήταν τα 72,7 χρόνια, ενώ στην «λέσχη» των χωρών με προσδόκιμο ζωής μεγαλύτερο των 70 ετών, η Ρωσία μπήκε μόλις πριν από τέσσερα χρόνια.

Παράλληλα, η Όλγα Γκολοντιέτς, επεσήμανε ότι στους στόχους της κυβέρνησης είναι τα προσεχή χρόνια, οι κάτοικοι των απομακρυσμένων περιοχών να αποκτήσουν πρόσβαση σε ιατρικές υπηρεσίες υψηλής τεχνολογίας όπως και σε αποτελεσματικές υπηρεσίες πρώτων βοηθειών ανεξάρτητα από τις αποστάσεις.

Ο δήμαρχος της Μόσχας Σεργκέι Σομπιάνιν είχε ανακοινώσει πρόσφατα ότι με βάση τα στοιχεία του 2017, ο μέσος όρο ζωής στην Μόσχα πλησίασε τα 78 χρόνια, ενώ ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν στο επίσης πρόσφατο διάγγελμα του προς την Ομοσπονδιακή Συνέλευση, είχε πει ότι ο μέσος όρος ζωής των Ρώσων στο τέλος της επόμενης δεκαετίας πρέπει να υπερβεί την ηλικία των 80 ετών. 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook