Υπεγράφη η σύμβαση για την οδική ασφάλεια ανάμεσα στον Δήμο Ηρακλείου και το ΤΕΙ Κρήτης

Υπεγράφη σήμερα, Τρίτη 13 Μαρτίου 2018, στην Λότζια η σύμβαση «Δρομολόγια Ζωής» ανάμεσα στον Δήμο Ηρακλείου και το ΤΕΙ Κρήτης. Τη σύμβαση υπέγραψαν ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Γιώργος Βλαχάκης και ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ερευνών και Διαχείρισης του ΤΕΙ Κρήτης και Αντιπρύτανης Χρήστος Φλώρος.

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα προαγωγής κουλτούρας οδικής ασφάλειας σε εκπαιδευτικούς Α΄ και Β΄ Βάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ηρακλείου και στους γονείς των μαθητών. Το πρόγραμμα αυτό πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Στρατηγικού Σχεδιασμού για τη Διά Βίου Μάθηση του Δήμου Ηρακλείου «Ηράκλειο: Η πόλη που Μαθαίνει» και στόχο έχει την βελτίωση των γνώσεων, των στάσεων και των συμπεριφορών τόσο των εκπαιδευτικών όσο και των γονέων σε θέματα οδικής ασφάλειας. Το πρόγραμμα θα διαρκέσει 12 μήνες σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Α και Β Βάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου.

Παρόντες σήμερα στην υπογραφή της σύμβασης ήταν και ο προϊστάμενος της Α Βάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου Δημήτρης Αποστολάκης, ο προϊστάμενος της Β Βάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου Νίκος Γιγουρτάκης, η Μαρία Παπαδακάκη και ο Γιάννης Χλιαουτάκης, καθηγητές του Τμήματος Κοινωνικής Εργασίας του ΤΕΙ Κρήτης και η προϊσταμένη του Τμήματος Παιδείας Μαριάννα Δημητρίου.

«Τα στοιχεία που υπάρχουν μέχρι τώρα για τα τροχαία ατυχήματα και δυστυχήματα –κυρίως-  στην Κρήτη κάνουν σαφές ότι επιβάλλεται η συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων εκπαιδευτικών φορέων προκειμένου και η εκπαίδευση να καταστεί μέσο ασφάλειας των πολιτών» επεσήμανε μεταξύ άλλων ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Γιώργος Βλαχάκης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook