Κατεπείγουσα εισαγγελική έρευνα διέταξε η αθλητική εισαγγελέας Ευαγγελία Λιάσου, για όσα συνέβησαν στο γήπεδο της Τούμπας κατά τη διάρκεια του ποδοσφαιρικού ντέρμπι μεταξύ ΠΑΟΚ και ΑΕΚ.

Η εισαγγελέας η οποία παρέλαβε σήμερα και τη δικογραφία που σχηματίστηκε από τις αστυνομικές αρχές για την εισβολή του Ιβάν Σαββίδη και των συνοδών του στον αγωνιστικό χώρο, θα αναζητήσει ποινικές ευθύνες λαμβάνοντας καταθέσεις από τους εμπλεκόμενους αλλά και εξετάζοντας όλο το υλικό (φωτογραφικό – βίντεο, φύλλο αγώνα) για όσα διαδραματίστηκαν στο γήπεδο της Τούμπας και οδήγησαν στη διακοπή του αγώνα.

Ευθύνες σε αστυνομικούς

Επίσης στο πλαίσιο της ίδιας έρευνας αναμένεται να αναζητηθούν ευθύνες και από τις αστυνομικές αρχές καθώς όπως αναφέρει η αθλητική εισαγγελέας, η οποία ήταν παρούσα στο γήπεδο της Τούμπας, είχε ζητήσει πριν την έναρξη του ματς να εφαρμοστεί η αυτόφωρη διαδικασία σε περίπτωση επεισοδίων ενώ όπως σημειώνει το ίδιο ζήτησε και μετά τις 22:30 το βράδυ αφού είχε δει όσα είχαν προηγηθεί στον αγωνιστικό χώρο.

Έρευνα και για την άδεια οπλοφορίας

Τέλος από την εισαγγελέα θα διενεργηθεί έρευνα και για την άδεια οπλοφορίας που είχε εξασφαλίσει ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδης. Μάλιστα θα ανασύρει από το αρχείο έγγραφο της εισαγγελίας, με το οποίο, από τον Αύγουστο του 2017, είχε γνωμοδοτήσει αρνητικά στο αίτημα του ισχυρού άνδρα του Δικεφάλου να λάβει άδεια οπλοφορίας καθώς κρίθηκε ότι «δεν συντρέχει λόγος».

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook