Το Πανευρωπαϊκό Συνέδριο Startup Europe Week Crete, μετά τις τρεις πρώτες επιτυχημένες διοργανώσεις σε Χανιά (2/3), Ρέθυμνο (3/3) και Άγιο Νικόλαο (9/3) ολοκλήρωσε το φετινό του ταξίδι στις 10/3 στον τέταρτο και τελευταίο σταθμό του, το Ηράκλειο, προσελκύοντας συνολικά και στους τέσσερις νομούς της Κρήτης πάνω από 900 συμμετέχοντες. 

Το Startup Europe Week Crete διοργανώθηκε για 3η συνεχόμενη χρονιά από τον τοπικό πρεσβευτή Youth Entrepreneurship Club (Σύλλογο Νεανικής Επιχειρηματικότητας) με συνδιοργανωτή την Περιφέρεια Κρήτης.

Στο IBIS Style Hotel πάνω από 300 παρευρισκόμενοι  είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ενδιαφέρουσες ομιλίες κατά τη διάρκεια της ημέρας,  με περιεχόμενο “Αναπτύσσοντας το επιχειρηματικό οικοσύστημα στην Κρήτη” και ένα διαδραστικό workshop στα πλαίσια του Design Thinking.

Το Συνέδριο ξεκίνησε με τον χαιρετισμό του Συνδιοργανωτή του Startup Europe Week Crete και προέδρου του Youth Entrepreneurship Club, κ. Θάνο Παράσχο, ο οποίος παρουσίασε τις 9 δράσεις που τρέχει αυτή τη στιγμή ο Οργανισμός καθώς και το μελ+λοντικό πλάνο ανάπτυξης του, επισημαίνοντας την ανάγκη στήριξης από όλους τους τοπικούς φορείς. Το Συνέδριο τίμησαν με την παρουσία τους, ο Αντιπεριφερειάρχης Kρήτης Ευρωπαϊκών και Διεθνών Θεμάτων κ. Αλεξάκης, ο αντιδήμαρχος Ηρακλείου κ. Πέτρος Ινιωτάκης κι ο πρόεδρος του Τεχνολογικού και Βιομηχανικού Πάρκου Κρήτης κ. Αρτέμης Σαϊτάκης οι οποίοι έδωσαν έναν σύντομο χαιρετισμό επικροτώντας το εγχείρημα του Youth Entrepreneurship Club και τονίζοντας τη σημαντικότητα ύπαρξης τέτοιων δράσεων για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας στην τοπική κοινωνία. Τέλος,  ο κ. Αλεξάκης μετέφερε και το μήνυμα του Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη στον χαιρετισμό του, όπου μεταξύ άλλων επεσήμανε ότι, η Περιφέρεια Κρήτης «ακούει και συζητάει με τους νέους και περιμένει ιδέες και προτάσεις που θα βγουν από το Συνέδριο προς υλοποίηση».

Το δεύτερο μέρος της εκδήλωσης ξεκίνησε με μία πολύ ενδιαφέρουσα ομιλία από τον Amir Jacob, Marketing Director της UPS σε Ελλάδα, Ουγγαρία και Ρουμανία, ο οποίος μας διηγήθηκε πως μία από τις μεγαλύτερες εταιρίες στον χώρο των ταχυμεταφορών ξεκίνησε από μια αποθήκη και με ένα μόνο ποδήλατο. 

Κατά το κύριο μέρος του Συνεδρίου συνεχίστηκαν οι ομιλίες με θέμα “Personal Stories to Inspire” από καταξιωμένους ανθρώπους στον χώρο των επιχειρήσεων και των πανεπιστημίων. Τη δική τους ιστορία και πορεία τους μας ανέλυσαν οι:

Manos Moschous, CTO at AbZorba
Nikos Varvadoukas, Chief Omnichannel Officer at Cosmossport
Panagiotis Partsinevelos, Associate Professor at Technical University of Crete
Giorgos Kalomoiris, Curator of TEDx Anogeia

Στο πάνελ που ακολούθησε με θέμα “Developing the startup ecosystem in Crete”, συντόνισε τη συζήτηση ο αρχισυντάκτης του  epixeiro.gr Στάθης Κετιτζιάν. Ενεργή ήταν και η συμμετοχή του κοινού, όπου έθεσαν τις ερωτήσεις τους στους ομιλητές μέσω της πλατφόρμας confirience.

Στο workshop που διεξήχθη οι 180 συμμετέχοντες πήραν συμβουλές για να δημιουργήσουν μια νεοφυής επιχείρηση, να μάθουν να σκέφτονται ομαδικά, οργανωτικά και πρωτοπόρα κάτω από δύσκολες συνθήκες, καθώς και να αντιμετωπίζουν τις προκλήσεις που μπορεί να συναντήσουν σαν entrepreneurs. Στο πλαίσιο του workshop πραγματοποιήθηκαν δύο διαγωνισμοί και δόθηκαν βραβεία συνολικής αξίας 1000 ευρώ.

Ευχαριστούμε όλους τους εισηγητές, τους χορηγούς, το κοινό, τους τοπικούς φορείς, τους εκπροσώπους τύπου για την παρουσία και τη συνεισφορά τους και φυσικά την ομάδα των 20 εθελοντών για τον επαγγελματισμό που επέδειξαν και τη διάθεση προσφοράς χάρη στην οποία κατέστη εφικτή αυτή η διοργάνωση.

Φωτογραφίες από το event μπορείτε να δείτε στη σελίδα μας στα Social Media: Startup Europe Week Crete

Το Startup Europe Week Crete είναι υπό την αιγίδα των: 

Πρεσβεία της Γαλλίας στην Ελλάδα, Πρεσβεία του Ισραήλ στην Ελλάδα, Exporters Association of Crete, StartUpGreece, Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο

Υποστηρικτές της εκδήλωσης είναι οι:

Conferience, UPS, Megaplast, Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, Europe Direct Crete, EnterpriseGreece, Γραφείο Ευρωκοινοβουλίου στην Αθήνα, Ιερά Αρχιεπισκοπή Κρήτης,  ΤΕΙ Κρήτης, Πανεπιστήμιο Κρήτης, ΙΤΕ, STEP-C, Wines Of Crete

Χορηγός επικοινωνίας είναι το Flashnews.gr

Τοπικοί Υποστηρικτές:

Plastika Kritis, Fagi.gr, Think Tank, Plastelina, Xalkiadakis, Lyra beer

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook