Τέσσερις παιδίατροι στο Ρέθυμνο κατηγορούνται για «ανθρωποκτονία από αμέλεια» για την υπόθεση του θανάτου του τετράχρονου Διονύση. Πρόκειται για γιατρούς του ΕΣΥ και ιδιώτες. 

Η εκδίκαση της υπόθεσης ξεκίνησε σήμερα στα Δικαστήρια Ρεθύμνου, με τις καταθέσεις των μαρτύρων κατηγορίας και σε ιδιαίτερα φορτισμένο κλίμα.

Το μεσημέρι το δικαστήριο διέκοψε την δίκη για τις 20 Μαρτίου οπότε θα καταθέσουν οι μάρτυρες υπεράσπισης.

Να σημειωθεί πως σήμερα οι ιδιώτες παιδίατροι του Ρεθύμνου "απουσίαζαν" απο τα ιατρεία τους προκειμένου - όπως ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους "να υπερασπιστούμε το λειτούργημά μας, τα ισχύοντα πρωτόκολλα – κατευθυντήριες οδηγίες που όλοι οφείλουμε να εφαρμόζουμε και εφαρμόζουμε καθημερινά, με απόλυτο σεβασμό προς τους μικρούς ασθενείς μας και τις οικογένειές τους."

Το χρονικό της υπόθεσης

Το γεγονός συνέβη τον Μάιο του 2014, όταν ο τετράχρονος Διονύσης παρουσίασε συμπτώματα πυρετού. Οι γονείς πολύ ανήσυχοι, ζήτησαν τη βοήθεια συνολικά εννέα γιατρών. Επτά από το Νοσοκομείο Ρεθύμνου και δύο ιδιωτών. Γνωμάτευσαν γαστρεντερίτιδα και αμυγδαλίτιδα! 

Και όμως ο Διονύσης έχασε τη ζωή του και οι γιατροί παρά τις τεράστιες προσπάθειες, δεν κατάφεραν να τον επαναφέρουν.

Οι ιατροδικαστές δεν κατάφεραν να αποφασίσουν οριστικά για την αιτία θανάτου του μικρού. Αποφάνθηκαν ότι δεν υπάρχει αιτία θανάτου. Τελικά όμως τέσσερις γιατροί κατηγορήθηκαν για «ανθρωποκτονία από αμέλεια».