Άφησε σαφής αιχμές για τον διευθύνων σύμβουλο της Τράπεζας για την κίνηση στην οποία προχώρησε 

Για το κρίσιμο θέμα της διακοπής της παροχής της επικούρησης από της Εθνική Τράπεζα, βρέθηκε στα Χανιά, και συγκεκριμένα στην εκδήλωση που έγινε στην Τράπεζα Χανίων, ο εργατολόγος, νομικός και πρώην γ.γ. Υπουργείου Κοινωνικής Ασφάλισης Γιώργος Ρωμανιάς

Οι συνταξιούχοι της Εθνικής Τράπεζας, οι οποίοι συνεχίζουν να αντιδρούν στην κατάργησης του επικουρικού τους, μια κίνηση αιφνιδιαστικού χαρακτήρα όπως την χαρακτήρισε ο κος Ρωμανιάς.

“Δεν μιλάμε για μια απλή μείωση, αλλά για πλήρη κατάργηση, χωρίς προηγουμένως να έχει εξασφαλίσει τι μέλει γενέσθαι με αυτούς τους ανθρώπους, δηλαδή χωρίς κανένα σχέδιο. Είναι άγνωστο ακόμα γιατί η κυβέρνηση της Αριστεράς μετά από 68 χρόνια προχώρησε σε αυτή την διακοπή.”

Για το τι γίνεται από εδώ και πέρα ο κος Ρωμανιάς ανέφερε ότι υπάρχει μια διαρκή δικαστική διαμάχη και η οποία θα συνεχιστεί. Ο ίδιος μάλιστα προτείνει να προχωρήσει η εξέλιξη αυτή σε διεθνές επίπεδο, σε αρμόδια όργανα.

“Αν το πράγματα φτάσει μέχρι εκεί η Εθνική Τράπεζα θα υποστεί εξευτελισμό. Ωστόσο, από την στιγμή που δεν υπάρχει διέξοδος συνεννόησης και ακούμε όλα αυτά τα παράλογα, οι ίδιοι είναι  υπεύθυνοι για τον διεθνή εξευτελισμό που θα υποστεί η Τράπεζα.” 

Τέλος ο κος Ρωμανιάς άφησε σαφής αιχμές για του διευθύνων συμβούλου της Εθνικής Τράπεζας, Λεωνίδα Φραγγιαδάκη, λέγοντας ότι κανείς από τους διοικητές της τράπεζας εδώ και 68 χρόνια δεν είχε προβεί σε ανάλογη ενέργεια. 

Από την πλευρά τους οι συνταξιούχοι αναφέρουν “Θεωρούμε ότι η επίθεση αυτή , στην εδώ και 80 χρόνια θεσμοθετημένη επικουρική παροχή από την Εθνική Τράπεζα ,εντάσσεται στη γενικότερη επίθεση στα ασφαλιστικά δικαιώματα όλων μας και απαιτεί σωστή πληροφόρηση , αγωνιστική διεκδίκηση και σύμπραξη με όλους τους εργαζόμενους και συνταξιούχους για την απόκρουση των αντεργατικών νόμων και την ανατροπή τους.”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook