Μια εκδήλωση με προεκτάσεις στη σύγχρονη ιστορία και πολιτισμό της χώρας μας, μέσα από το έργο των δημιουργών της εκπομπής «Μονόγραμμα»

Την Παρασκευή 23 Μαρτίου 2018, στις 21:00, το καφέ Κήπος διοργανώνει ένα ξεχωριστό αφιέρωμα στο Γιώργο και την Ηρώ Σγουράκη, με αφορμή τη συνεισφορά τους στον πολιτισμό.

Ομιλητές στην εκδήλωση θα είναι η τέως υπουργός Ντόρα Μπακογιάννη και ο επικεφαλής του κινήματος «Το Ποτάμι», Σταύρος Θεοδωράκης. Το συντονισμό θα έχει ο ηθοποιός Μιχάλης Αεράκης.

Ο Γιώργος Σγουράκης, γεννήθηκε και μεγάλωσε στα Χανιά και ποτέ δεν έκρυψε την αγάπη του, για την γεννήτρα του. Μαζί με την Ηρώ αποτέλεσαν ζευγάρι στη ζωή αλλά και στη δουλειά.

Γιώργος και Ηρώ Σγουράκη, δυο σημαντικές προσωπικότητες που συνέδεσαν το όνομα τους με την ελληνική τηλεόραση αλλά και με τον σύγχρονη πολιτιστική ζωή του τόπου μας.

Το έργο τους αποτελείται από περίπου 800 ταινίες-ντοκουμέντα, μεταξύ των οποίων το «Μονόγραμμα», η ιστορική εκπομπή που χαρακτηριστικέ και ως «Εθνικό αρχείο», καθώς σε αυτήν φιλοξενήθηκαν σημαντικές προσωπικότητες του τόπου μας, όπως οι Τσαρούχης, Ανδρόνικος, Ελύτης, Καραμανλής, Αρβελέρ κ.α.

Επίσης, δημιούργησαν την αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία «Αρχείο Κρήτης» και εξέδωσαν τα λευκώματα με dvd «Μίκης Θεοδωράκης – ντοκουμέντα της ζωής και του έργου του», «Γιάννης Ρίτσος – αυτοβιογραφία», την ταινία «Βιογραφία Ελευθερίου Βενιζέλου», τα βιβλία «Κρητικά Ημερολόγια», καθώς και την ειδική έκδοση σε cd με όλα τα διασωθέντα ηχητικά ντοκουμέντα με τη φωνή του Ελευθέριου Βενιζέλου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook