Για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά, μέλη του συλλόγου ‘Γειτόνισσες’  της  Χαλέπας θα παρασκευάσουν μεγάλη ποσότητα πασχαλινών κουλουριών που θα προσφερθούν δωρεάν στο Σύλλογο ‘Ορίζοντας’  προς πώληση στο παζάρι του (στην οδό Τσουδερών)  και στους λήπτες του Παντοπωλείου Αλληλεγγύης του ‘Κυττάρου Χαλέπας’.

Φέτος η  αγκαλιά από τις ‘Γειτόνισσες’  διευρύνεται και πλαισιώνει και το ΚΗΦΑΜΕΑ αφού θα προσφερθούν στο Κέντρο πασχαλινά κουλούρια προς πώληση στο παζάρι που θα στηθεί και φέτος ενόψει του Πάσχα.

Το ζύμωμα θα αρχίσει το πρωί  της Κυριακής  18  Μαρτίου στον  φούρνο Δουρουντάκη στην οδό Βρυσσών 66 (στα Λενταριανά) με υλικά που προσέφεραν τοπικές επιχειρήσεις.

Έως το απόγευμα  οι εγκαταστάσεις του αρτοποιείου (που και αυτές παραχωρούνται δωρεάν)  θα είναι στην αποκλειστική διάθεση των γυναικών του συλλόγου που αποδεικνύουν και φέτος ότι η αλληλεγγύη και η προσφορά  δεν είναι θεωρητικές  έννοιες αλλά ουσία.

Ο Σύλλογος ‘Γειτόνισσες’ ιδρύθηκε πριν από  εννέα  χρόνια με στόχο την αναβίωση της πραγματικής αξίας της γειτονιάς: την έγνοια για τον διπλανό, τη σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των ανθρώπων που διαμένουν στην ίδια γειτονιά, την αλληλεγγύη, τη χαρά της συμμετοχής στα απλά, τα καθημερινά αλλά και τα ουσιώδη.

Οι ‘Γειτόνισσες’ έχουν ‘υιοθετήσει’ δύο παιδιά από την Αφρική, επικοινωνούν και αλληλογραφούν μαζί τους τακτικά. Επίσης στηρίζουν οικονομικά δύο παιδιά μονογονεϊκής οικογένειας στα Χανιά και ανταποκρίνονται άμεσα και διακριτικά όταν κάποιος χρειάζεται βοήθεια, μια ζεστή κουβέντα και αισιοδοξία.