Εκδήλωση της Τ.Ε. Ηρακλείου του ΚΚΕ με θέμα: «Ο ενεργειακός σχεδιασμός για την Κρήτη και η θέση του ΚΚΕ» και ομιλητή το Γρηγόρη Λιονή, μέλος της ΚΕ και υπεύθυνο του τμήματος οικονομίας της ΚΕ του ΚΚΕ

Την ώρα που η κυβέρνηση προχωρά σε εκατοντάδες διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος σε λαϊκά νοικοκυριά και χιλιάδες αυτοαπασχολούμενοι αδυνατούν να καλύψουν τις ανάγκες τους και να πληρώσουν τα πανάκριβους λογαριασμούς ρεύματος, οι επιχειρηματικοί όμιλοι της ενέργειας προσπαθούν να αυξήσουν τα κέρδη τους. Το κεφάλαιο στον κλάδο της ενέργειας εμφανίζεται ως σωτήρας και υπόσχεται στο λαό να του εξασφαλίσει φτηνό ρεύμα, αν προχωρήσει η πολιτική της ιδιωτικοποίησης – απελευθέρωσης της ενέργειας που ακολουθεί, αν προχωρήσουν τα σχέδια του για την ενεργειακή διασύνδεση Ελλάδας- Κύπρου – Ισραήλ  και οι έρευνες για υδρογονάνθρακες.

Οι μονοπωλιακοί σχεδιασμοί αφορούν τις επενδυτικές ανάγκες και την εξυπηρέτηση των συμφερόντων της αστικής τάξης και σε καμία περίπτωση δεν θα ικανοποιήσουν τις λαϊκές ανάγκες.

Το ΚΚΕ,  που φέτος συμπληρώνει 100 χρόνια αγώνα για τα συμφέροντα της εργατικής τάξης και του λαού, είναι το μοναδικό κόμμα που ξεσκεπάζει, που αντιπαλεύει αυτή την αντιλαϊκή πολιτική, που παλεύει να σταματήσει η κοροϊδία κυβέρνησης, της περιφέρειας Κρήτης και των δήμων της που βάζουν πλάτη στα σχέδια του κεφαλαίου και αποδεικνύει ότι ο ενεργειακός πλούτος είναι λαϊκή περιουσία, δεν είναι για ξεπούλημα.

Πραγματικά, κάτω από διαφορετικές κοινωνικές και πολιτικές συνθήκες, με κοινωνικοποιημένα τα μέσα παραγωγής και κεντρικό επιστημονικό σχεδιασμό, με έναν Ενιαίο Κρατικό Φορέα Ενέργειας στα πλαίσια της εργατικής εξουσίας, ο ενεργειακός πλούτος της περιοχής και η αξιοποίησή του, θα μπορούσε να  εξασφαλίσει φτηνή ενέργεια για τα λαϊκά στρώματα, να συμβάλει στην ευημερία, τη συνεργασία και την ασφάλεια όλων των λαών της περιοχής.

     Στα πλαίσια αυτά, η Τομεακή Επιτροπή Ηρακλείου του ΚΚΕ  πραγματοποιεί την Τετάρτη 21 Μάρτη, 7μμ στο «Τεχνόπολις» στην Αμμουδάρα εκδήλωση με θέμα: «Ο ενεργειακός σχεδιασμός για την Κρήτη και η θέση του ΚΚΕ» και ομιλητή το Γρηγόρη Λιονή, μέλος της ΚΕ και υπεύθυνο του τμήματος οικονομίας της ΚΕ του ΚΚΕ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook