Η παγκόσμια οικονομία θα εισέλθει σε μια «νέα επικίνδυνη φάση το φθινόπωρο», δήλωσε, ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας Ρόμπερτ Ζέλικ, από το Πεκίνο όπου βρίσκεται και συμμετέχει στη διάσκεψη για το μέλλον της Κίνας με ορίζοντα το 2030.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες αντιμετωπίζουν θέματα όπως το τεράστιο χρέος, τα έξοδα και την φορολογική μεταρρύθμιση με στόχο να στηρίξουν την ανάπτυξη του ιδιωτικού τομέα», πρόσθεσε.

«Στο σημερινό διεθνές πλαίσιο με την επιβράδυνση της ανάπτυξης και την αποδυνάμωση της εμπιστοσύνης», ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας κάλεσε την Κίνα να επιταχύνει τη μετάβασή της «σε ένα οικονομικό μοντέλο που θα αφήνει περισσότερο χώρα στην κατανάλωση, τις καινοτομίες και την κοινωνική αφομοίωση» για να γεφυρωθεί το οικονομικό και κοινωικό χάσμα ανάμεσα στον αστικό και αγροτικό πληθυσμό.

Ο κ. Ζέλικ, σύμφωνα με το δημοσίευμα στο in.gr, εκτίμησε ότι μέσα στα επόμενα 15 ως 20 χρόνια η Κίνα θα μπορέσει να περάσει στην ομάδα των χωρών με υψηλά εισοδήματα.

«Αυτή τη μετάβαση μόνο λίγες χώρες την καταφέρνουν και δυστυχώς πολλές αποτυγχάνουν», σημείωσε και κάλεσε τους Κινέζους αξιωματούχους «που γνωρίζουν τι πρέπει να κάνουν» να υλοποιήσουν τα σχέδιά τους.

«Οι αποφάσεις στην Ευρώπη, στις ΗΠΑ, οι αποφάσεις της Κίνας μας επηρεάζουν όλους», υπογράμμισε και κατέληξε λέγοντας ότι «ο κόσμος χρειάζεται μια κινητήρια δύναμη της ανάπτυξης».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook