Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων καλεί τα παιδιά να απλώσουν τα φτερά τους σε χώρες φανταστικές, να ζωγραφίσουν, να ακούσουν μουσική, να δουν τον κόσμο τρισδιάστατα

Η πρώτη παρουσίαση του βιβλίου «Ταξιδεύουμε με μια απλή απλώστρα» απευθύνεται σε παιδιά Γ΄ έως Ε΄ Δημοτικού και θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 17 Μαρτίου στις 11.00, στο χώρο της Παιδικής Εφηβικής Βιβλιοθήκης Δημοτικού Κήπου. 

Και επειδή η απλώστρα αγαπάει πολύ τα παλιά ρούχα, μπορείτε να φέρετε όσα δεν σας χρειάζονται πια και εκείνη θα φροντίσει να τα ανακυκλώσει!

Είσοδος ελεύθερη

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Τι συμβαίνει όταν τα ασήμαντα καθημερινά αντικείμενα πρωταγωνιστούν σε ένα παραμύθι; Όταν καταλαβαίνουν τη δύναμή τους;
Το ταξίδι μιας απλώστρας που όσο προχωράει ανακαλύπτει μέσα από περιπέτειες τη ζωή. Μια αλληγορία, μία νέα οδύσσεια, η ζωή μας. 

Με τη συνοδεία γνωστών στάνταρ κομματιών της τζαζ το παραμύθι αυτό αποτελεί και μια εισαγωγή σε διαφορετικές μουσικές επισημαίνοντας τη σημασία της ακοής.

Μία απλώστρα όμως δεν μπορεί να αποδεσμευτεί και από αυτά που κουβαλάει, τα υφάσματα. Έτσι και η αφή παίζει μεγάλο ρόλο σ’ αυτό το βιβλίο χειροτέχνημα. 

Αφή και ακοή λοιπόν και μια ασπρόμαυρη αισθητική που αφήνει χώρο στους αναγνώστες και αναγνώστριες να χρωματίσουν το βιβλίο όπως θέλουν. 

Ένα διαφορετικό ταξίδι αφής, τζαζ μουσικής και ονείρου με μια λιτή και ιδιαίτερη αισθητική προσέγγιση που συγκινεί μικρούς και μεγάλους.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook