Συνεχίζονται οι Ιατρικές επισκέψεις με την Κινητή Ιατρική Μονάδα του Αννουσάκειου Θεραπευτηρίου της Ιεράς Μητροπόλεως Κισάμου και Σελίνου, ευγενής χορηγία της Ι. Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου

Συνεχίζονται οι Ιατρικές επισκέψεις με την Κινητή Ιατρική Μονάδα του Αννουσάκειου Θεραπευτηρίου της Ιεράς Μητροπόλεως Κισάμου και Σελίνου, ευγενής χορηγία της Ι. Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου, σε συνεργασία με την 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης και το Γενικό Νοσοκομείο Χανίων «Ο Άγιος Γεώργιος», στα πλαίσια του Πρωτοκόλλου Συνεργασίας που υπέγραψαν οι δύο αυτοί Φορείς για την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στην ευρύτερη περιοχή του Νομού Χανίων.

Την φορά αυτή η Κινητή Ιατρική Μονάδα μετέβει στο Κέντρο Υγείας Κισάμου,  στελεχωμένη από διεπιστημονική Ιατρική ομάδα που αποτελούνταν από τους Ιατρούς: κ. Μαρία Σταυρουλάκη, Επιμελήτρια Α΄ Καρδιολογικής Κλινικής του Γ.Ν.Χανίων, κ. Μιχαήλ Μοσχονά, Πνευμονολόγο, Φυματιολόγο του Γ. Ν. Χανίων, με την συμμετοχή και του επιστημονικού προσωπικού του Αννουσάκειου Ιδρύματος.
Στα πλαίσια της ανωτέρω επίσκεψης διενεργήθηκε δωρεάν προληπτική Ιατρική εξέταση σε 13 περιστατικά από τον Πνευμονολόγο και σε 15 περιστατικά από την Καρδιολόγο, με την χρήση του υπερσύγχρονου Ιατρικού εξοπλισμού που διαθέτει η Κινητή Ιατρική Μονάδα. (Υπέρηχο, Καρδιογράφο, Καρδιολογικό υπέρηχο, Διαφανοσκόπιο, Αγγειολογικό Doppler, Ωτοσκόπιο, Οφθαλμοσκόπιο, Λαρυγγοσκόπιο, Μόνιτορ ασθενή, Σπιρόμετρο, κ.α.).

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης  Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος, Πρόεδρος Δ.Σ. του Αννουσάκειου Θεραπευτηρίου, ευχαρίστησε τους Ιατρούς που στελέχωσαν την Ιατρική Μονάδα καθώς και τον Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων κ.Μηνά Βουλγαρίδη για την άριστη συνεργασία και την ουσιαστική συμβολή του στην υλοποίηση των Ιατρικών αυτών επισκέψεων στα Κ.Υ., ως επίσης και την Διευθύντρια του Κ.Υ. Κισάμου, Ιατρό κ. Μανωλίτσα Νικολακάκη-Κατάκη, σημειώνοντας: «Στόχος του Αννουσάκειου Ιδρύματος είναι η Κινητή Ιατρική Μονάδα, σε συνεργασία με την 7η ΥΠΕ, το Γενικό Νοσοκομείο Χανίων, την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τον Ιατρικό Σύλλογο Χανίων, τα Κέντρα Υγείας, όπως συνεχίζει να καλύπτει τις Ιατρικές και κοινωνικές ανάγκες, αναγκεμένων συνανθρώπων μας που δεν έχουν άμεση πρόσβαση σε οργανωμένες Μονάδες Υγείας». Επιπροσθέτως εξέφρασε τις πολλές ευχαριστίες του προς τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου, Γέροντα Εφραίμ, καθώς, όπως είπε: «Η προσφορά της δικής του αγάπης χαρίζει στους εκατοντάδες αποδέκτες της δομής αυτής πρόσβαση στην πρωτοβάθμια και όχι μόνον περίθαλψη και πρόληψη. Στους αφιλάνθρωπους και απαράκλητους καιρούς μας των πολλών και ποικίλλων κρίσεων, η Εκκλησία απαντά με έργα αγάπης αγκαλιάζοντας και ανακουφίζοντας τον άνθρωπο στο σύνολο του και όχι μονοδιάστατα», κατέληξε ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος.