Από τις 12 το μεσημέρι ξεκίνησε το αντιρατσιστικό – αντιφασιστικό συλλαλητήριο στην πλατεία δημοτικής αγοράς, στα Χανιά ,με αφορμή την Ημέρα Διεθνούς Δράσης ενάντια στον φασισμό και τον ρατσισμό.

Από τις 12 το μεσημέρι ξεκίνησε το αντιρατσιστικό – αντιφασιστικό συλλαλητήριο στην πλατεία δημοτικής αγοράς, στα Χανιά ,με αφορμή την Ημέρα Διεθνούς Δράσης ενάντια στον φασισμό και τον ρατσισμό.

 

Την συμμετοχή τους στο συλλαλητήριο έχουν δηλώσει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων (ΣΕΠΕ), η Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Χανίων (ΕΛΜΕ), η Αλβανική Κοινότητα, η Ενωτική Πρωτοβουλία Φοιτητών Πολυτεχνείου Κρήτης, καθώς και οι ΣΑΜΠΟΤΑΖ – ΕΑΑΚ ΤΕΙ Χανίων, Αναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία Ροσινάντε, Κοινωνικό Στέκι – Στέκι Μεταναστών, Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ).

Εκπρόσωπος από την “Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή” (ΚΕΕΡΦΑ) ανέφερε ότι η σημερινή ημέρα θέλει να περάσει το μήνυμα ότι ο ρατσισμός και ο φασισμός πρέπει να σταματήσουν να υπάρχουν. Ο ίδιος άφησε σαφής αιχμές για την μεταναστευτική πολιτικής της Ε.Ε, αναφέρθηκε στην Χ.Α αναφέροντας ότι τα γραφεία της πρέπει να κλείσουν σε όλες τις πόλεις ενώ το ίδιο ανέφερε για την ΝΑΤΟική βάση της Σούδας.

Από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ Χανίων, με αφορμή την σημερινή ημέρα, αναφέρθηκαν στα περιστατικά απαγόρευσης αλβανικών μαθημάτων σε Παλαιόχωρα και Χανιά λέγοντας “τέτοια περιστατικά είναι δρομολογούμενα από το ευρύτερο φασιστικό και ρατσιστικό δηλητήριο που σπέρνεται από τις Κυβερνήσεις και τους πολιτικούς εκφραστές του εθνικισμού όπως της Χ.Α.”

Τέλος, ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Χανίων Σεραφείμ Ρίζος, αναφέρθηκε στον κοινωνικό αποκλεισμό που βιώνεται μέσα στο σχολείο για παιδιά μεταναστών, κάνοντας λόγο και αυτός για τα Χανιά.

“Διεκδικούμε ένα σχολείο ανοιχτό, δημοκρατικό, ένα σχολείο που θα δίνει την δυνατότητα σε όλα τα παιδιά να αποκτήσουν τις γνώσεις που χρειάζονται για να αποκτήσουν τις γνώσεις.” ανέφερε μεταξύ άλλων

  

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook