Με πάρα πολλές συμμετοχές, ομιλίες, worishops ολοκληρώθηκε με επιτυχία και φέτος το Πανευρωπαϊκό Συνέδριο Επιχειρηματικότητας, Startup Europe Week Crete

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία το Πανευρωπαϊκό Συνέδριο Επιχειρηματικότητας, Startup Europe Week Crete, το οποίο διοργανώνεται στην Κρήτη από τον τοπικό πρεσβευτή Youth Entrepreneurship Club (Σύλλογος Νεανικής Επιχειρηματικότητας) και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή / Startup European Committee με συνδιοργανωτή την Περιφέρεια Κρήτης.

Το Startup Europe Week Crete φέτος ταξίδεψε στα Χανιά (2 Μαρτίου), στο Ρέθυμνο (3 Μαρτίου), στον Άγιο Νικόλαο (9 Μαρτίου) και ολοκλήρωσε το ταξίδι του στις 10 Μαρτίου στην πόλη του Ηρακλείου, με σκοπό την εξάπλωση της κουλτούρας της επιχειρηματικότητας σε όλη την Κρήτη. 

Τη φετινή χρονιά η θεματική του Συνεδρίου ήταν “Αναπτύσσοντας το επιχειρηματικό οικοσύστημα στην Κρήτη”. Κοινό και ομιλητές εμπνεύστηκαν, δικτυώθηκαν, μοιράστηκαν εμπειρίες και δημιούργησαν προτάσεις για την ανάπτυξη του επιχειρηματικού startup οικοσυστήματος στην Κρήτη! 

Πιο συγκεκριμένα, το Startup Europe Week Crete 2018 περιελάμβανε ομιλίες, πάνελ στρογγυλής τραπέζης, workshops, διαγωνισμούς και κλειστές παρουσιάσεις σε angel investors.

Συνολικά στη διοργάνωση πήραν μέρος πάνω από 1000 συμμετέχοντες, 23 ομιλητές, 60 εθελοντές, 20 μέντορες και πραγματοποιήθηκαν περισσότερες από 25 ώρες ομιλιών και workshops, όπου δόθηκαν βραβεία συνολικής αξίας 4000 ευρώ. Είναι σημαντικό να τονιστεί ότι η όλη διοργάνωση βασίστηκε στην προσπάθεια των εθελοντών του Youth Entrepreneurship Club (Σύλλογος Νεανικής Επιχειρηματικότητας) καθώς και στην υποστήριξη 50 τοπικών και πανελλαδικών φορέων.

Στο πλαίσιο της δράσης εκφράστηκαν περισσότερες από 100 νέες επιχειρηματικές ιδέες, τις οποίες συζήτησαν, επεξεργάστηκαν και ανέπτυξαν οι συμμετέχοντες μαζί με τους ομιλητές και τους μέντορες, ανταλλάσσοντας ιδέες, σκέψεις και εμπειρίες. Στα workshops που έλαβαν χώρα, 470 συμμετέχοντες πήραν συμβουλές για να δημιουργήσουν μια νεοφυής επιχείρηση, να μάθουν να σκέφτονται ομαδικά, οργανωτικά και πρωτοπόρα κάτω από δύσκολες συνθήκες, καθώς και να αντιμετωπίζουν τις προκλήσεις που μπορεί να συναντήσουν ως μελλοντικοί επιχειρηματίες.

Εντυπωσιακή ήταν και η συμμετοχή των εθελοντών, όπου χωρίς αυτούς δεν θα μπορούσε να ολοκληρωθεί επιτυχώς η διοργάνωση. Όλοι όσοι συμμετείχαν σε αυτή την προσπάθεια έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό, έμαθαν να δουλεύουν ομαδικά, βελτίωσαν τις δεξιότητες τους και πήραν μια μικρή γεύση για το τι θα αντιμετωπίσουν στον επαγγελματικό στίβο. Το σημαντικότερο όλων ότι ανταμείφθηκαν οι κόποι τους κι έλαβαν πίσω την ικανοποίηση από τα χαμόγελα και τις ευχαριστίες τόσο των ομιλητών όσο και του κοινού. Δέκα μέρες γεμάτες νεανικά χαμόγελα, πάθος για το επιχειρείν και ελπίδα για το μέλλον.

Ο Θάνος Παράσχος (Συνδιοργανωτής Startup Europe Week, Co-Founder του Youth Entrepreneurship Club) δήλωσε: “Ως οργανισμός με τις δράσεις μας, θέλουμε να αναδείξουμε τις ευκαιρίες και τη δυναμική της επιχειρηματικότητας τόσο στη θεωρία όσο και στην πράξη. Με το φετινό Startup Europe Week Crete, φέραμε σε κοινό τόπο ανθρώπους από διαφορετικά background που μπορούν να γίνουν παράδειγμα και να συνεργαστούν ώστε η Υψηλή Τεχνολογία που παράγεται στα ακαδημαϊκά ιδρύματα του νησιού να συνδεθούν με τα χαρακτηριστικά πλεονεκτήματα, Τουρισμό, Αγροδιατροφή. Η Κρήτη μπορεί να γίνει η Silicon Valley της Μεσογείου.”

*Μείνετε συντονισμένοι στον Youth Entrepreneurship Club έρχονται ακόμα περισσότερες δράσεις!

*Αν θέλετε να στηρίξετε τον οργανισμό επικοινωνείστε στο [email protected]

Το Πανευρωπαϊκό Συνέδριο Επιχειρηματικότητας Κρήτης – Startup Europe Week Crete 2018 τίμησαν με τις ομιλίες τους οι:

Steve Vranakis, Executive Creative Director στην Google Creative Lab
Βασίλειος Μακιός, General Director στο Corallia Clusters Initiative
Μίνως Γαροφαλάκης, Director στο Information Management Systems Institute (IMSI) – Research and Innovation Center “Athena”
Μανώλης Λεράκης, CEO της AVOEL Premium Avocado Products
Γιώργος Αλεξάκης, Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης Ευρωπαϊκών και Διεθνών Θεμάτων
Wael Almasri, Founder & CEO στην Innaton Technologies & SoilTron
Γιώργος Γιανναδακης, Co-Founder της Barbabu Aprons
Κατερίνα Γιανναδάκη, Co-Founder της Barbabu Aprons
Γιώργος Νικηφόρος, Founder & CEO στην ByRaki flavor – Μπαϊράκι
Δρ. Ηλίας Καστανάς, Καθηγητή Ιατρικής Σχολής – Πανεπιστήμιο Κρήτης
Αργύρης Κουτρούμπας, Founder & CEO στην Cleopatra’s Sponges
Γιώργος Ξανθός, Επίκουρος Καθηγητής – Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας, στο ΤΕΙ Κρήτης – Technological Educational Institute of Crete
Νικόλαος Μωραϊτάκης, Member of Team Europe | Representation of European Commission in Greece
Γιώργος Παπαδάκης, Co-Founder & COO στην Phaistos Networks S.A.
Amir Jacob, Marketing Director της UPS σε Ελλάδα, Ουγγαρία και Ρουμανία
Παναγιώτης Παρτσινέβελος, Επίκουρος Καθηγητής στο Πολυτεχνείο Κρήτης / Technical University of Crete
Μάνος Μοσχούς, CTO στην AbZorba Games
Νικόλαος Βαρβαδούκας, Chief Omnichannel Officer στην Cosmos Sport S.A.
Γιώργος Καλομοίρης​, Founder & Curator του TEDx Anogeia​

Τα πάνελ των συζητήσεων συντόνισαν οι:
Ολυμπία Κόκκα, Executive Director στον Youth Entrepreneurship Club
Σταύρος Σαμουηλίδης, Δημοσιογράφος στον ΣΚΑΙ
Στάθης Κετιτζιάν, Αρχισυντάκτης στο επιχειρώ

Ενώ με την παρουσία και τους χαιρετισμούς τους μας τίμησαν ιδιαιτέρως οι:
Θάνος Παράσχος, Συνδιοργανωτής Startup Europe Week
Σταυρός Αρναουτάκης, Περιφερειάρχης Κρήτης
Γιώργος Αλεξάκης, Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης Ευρωπαϊκών και Διεθνών Θεμάτων
Παναγιώτης Σημανδηράκης, Περιφερειακός Σύμβουλος
Πέτρος Ινιωτάκης, Αντιδήμαρχος Ηρακλείου
Αρτέμης Σαϊτάκης, Πρόεδρος του Επιστημονικού και Τεχνολογικού Πάρκου της Κρήτης
Ευάγγελος Δουλουφάκης, Επιμελητήριο Λασιθίου
Πελαγία Πετράκη, Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου

Το Startup Europe Week Crete πραγματοποιήθηκε Υπό την Αιγίδα των: 

Πρεσβεία της Γαλλίας στην Ελλάδα, Πρεσβεία του Ισραήλ στην Ελλάδα, Mazinnov, Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο, StartUpGreece, Exporters Association of Crete,  Δήμος Ηρακλείου
Χορηγοί / Υποστηρικτές του Συνεδρίου ήταν οι: 
Conferience, UPS, Megaplast, Europe Direct Crete,  EnterpriseGreece, Cosmossport, Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, Γραφείο Ευρωκοινοβουλίου στην Αθήνα, STEP-C, Wines Of Crete, Ιερά Αρχιεπισκοπή Κρήτης, ΤΕΙ Κρήτης,  ΙΤΕ,  Πανεπιστήμιο Κρήτης

To flashnews.gr ήταν χορηγός επικοινωνίας

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook