Το στοίχημα ήταν μεγάλο. Η ευθύνη ακόμα μεγαλύτερη. Όμως επί ένα μήνα τα στελέχη του Κινήματος Αλλαγής στο νομό Χανίων, έτρεξαν, ενημέρωσαν και οργάνωσαν τις διαδικασίες για την ανάδειξη υποψήφιων συνέδρων.

Η εκλογική διαδικασία τελικά  δεν διεξήχθη γιατί απλούστατα η εντυπωσιακή αύξηση εγγραφών νέων μελών επέτρεψε την απευθείας συμμετοχή των υποψηφίων συνέδρων στο ιδρυτικό συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής στις 16 και 17 Μαρτίου στο ΣΕΦ.

Ομολογουμένως, η συμμετοχή του κόσμου στις διαδικασίες ήταν εντυπωσιακή, συγκινητική και γεμάτη ελπίδα. Η ομάδα που δούλεψε ήταν δυναμική, με εμπειρία πολιτική και οργανωτική.

Με πρωταγωνιστές τη συντονίστρια του Κινήματος Αλλαγής Χρύσα Χαριτάκη. τον Συντονιστή του Κινήματος Δημ. Σοσιαλιστών Ιπποκράτη Μανουδάκη και τον υπεύθυνο οργάνωσης του συνεδρίου ν. Χανίων Μάρκο Μιχαηλάκη έφεραν σε πέρας με απόλυτη επιτυχία, το εγχείρημα τις πολιτικής και οργανωτικής συστράτευσης όλων των προοδευτικών δυνάμεων του νομού. Θύμισαν τις καλές εποχές του χώρου τότε που η πολιτική ήταν κομμάτι της δημοκρατικής παιδείας...