Υποστηρίζουν ότι τόσο η απόφαση του ΕΣΡ να κλείσει το MEGA, όσο και ο νόμος  4339/2015  είναι αντισυνταγματικός, αντίθετος στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και στην ευρωπαϊκή νομοθεσία

Η ΠΟΣΠΕΡΤ, η Ένωση Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Αττικής και 120 εργαζόμενοι (τεχνικοί και διοικητικοί) στον τηλεοπτικό σταθμό  Mega ζητούν από το Συμβούλιο της Επικρατείας να ακυρωθεί η υπ΄  αριθμ. 18/2018 απόφαση του  Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ) που διατάσσει την  υποχρέωση τερματισμού  λειτουργία του.  
          
Υπενθυμίζεται, ότι την περασμένη Πέμπτη, με προσωρινή διαταγή του προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας Νικολάου Σακελλαρίου, «πάγωσε» η απόφαση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης με την οποία αποφασίστηκε να σταματήσουν οι εκπομπές στο     πάλαι ποτέ Μεγάλο Κανάλι,  μετά από αίτηση  της ιδιοκτήτριας εταιρείας του καναλιού Τηλέτυπος Α.Ε.   
         
Η προσωρινή διαταγή ισχύει μέχρι να εκδοθεί απόφαση επί της αίτησης αναστολής που έχει κατατεθεί, ενώ η συζήτησή της δεν προσδιοριστεί ακόμα. Η αίτηση ακύρωσης του Mega έχει προσδιοριστεί  να συζητηθεί στις 4 Μαϊου του 2018,  με  εισηγητή  τον  Σύμβουλο  Επικρατείας Ηλία  Μάζο.
          
Στην  σημερινή αίτηση οι συνδικαλιστικές οργανώσεις, κ.λπ. υποστηρίζουν ότι τόσο η απόφαση του ΕΣΡ, όσο και ο νόμος  4339/2015  είναι αντισυνταγματικός, αντίθετος στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και στην ευρωπαϊκή νομοθεσία.           
Ακόμη, οι  εργαζόμενοι στο Mega αναφέρουν  ότι δεν τους  έχει καταβληθεί «ουδέν ποσό έναντι των δεδουλευμένων αποδοχών τους από τον Ιούνιο του 2016 και εφεξής».
          
Οι συνδικαλιστικοί φορείς  επισημαίνουν ότι η απόφαση του  ΕΣΡ που επιβάλλει τον τερματισμό λειτουργίας του τηλεοπτικού σταθμού μεταφράζεται αυτοδικαίως στην απώλεια των θέσεων εργασίας και στην απώλεια των δεδουλευμένων  αποδοχών και μισθών υπερημερίας.
          
Παράλληλα,   το κύμα των ανέργων θα αυξηθεί, καθώς οι εργαζόμενοι του Mega δεν θα μπορούν να απασχοληθούν σε άλλους τηλεοπτικούς σταθμούς λόγω των γνωστών εργασιακών και οικονομικών  συγκυριών.

Tags: , ,