Στο εδώλιο υπάλληλος της ΔΕΗ, ο οποίος φέρεται να μετέφερε τηλεφωνικά λανθασμένα στους εναερίτες που έσπευσαν σε βλάβη πως το δίκτυο στο σημείο ήταν απομονωμένο

Στο Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Ανατολικής Κρήτης εκδικάζεται σήμερα η υπόθεση θανάτου ενός 30χρονου εναερίτη, τον Μάιο του 2011, κατά τη διάρκεια εργασιών σε στύλο της ΔΕΗ στις Δαφνές.

Το τραγικό δυστύχημα είχε συγκλονίσει το νησί καθώς ο 30χρονος βοηθός εναερίτη χτυπήθηκε από το ρεύμα και κατέληξε λίγες ημέρες αργότερα σε νοσοκομείο της Αθήνας.

Στο εδώλιο ένας υπάλληλος της ΔΕΗ ο οποίος σύμφωνα με το πρωτοβάθμιο δικαστήριο, μετέφερε τηλεφωνικά λανθασμένα στον 30χρονο εναερίτη και τον αδερφό του επίσης εναερίτη, που έσπευσαν στη βλάβη, πως το δίκτυο στο σημείο ήταν απομονωμένο.

Ο κατηγορούμενος κρίθηκε ένοχος για «ανθρωποκτονία από αμέλεια και διά παραλείψεως τελούμενη» και το δικαστήριο του επέβαλε ποινή φυλάκισης ενός έτους και 8 μηνών, με τριετή αναστολή. 

Για την ίδια υπόθεση ήταν κατηγορούμενοι τρεις ακόμη υπάλληλοι της ΔΕΗ οι οποίοι πρωτόδικα αθωώθηκαν.

Υπενθυμίζεται πως το δυστύχημα που κόστισε την ζωή του 30χρονου συνέβη στις 19 Μαΐου 2011, ημέρα κατά την οποία στο Ηράκλειο επικρατούσε σφοδρή κακοκαιρία.

Ένας κεραυνός προκάλεσε βλάβη στον υποσταθμό της ΔΕΗ στις Δαφνές με αποτέλεσμα να προκληθεί μπλακ άουτ στα μισά σπίτια του χωριού.

Ο 30χρονος και ο αδερφός του ήταν το τρίτο συνεργείο που ειδοποιήθηκε για τη βλάβη καθώς τα προηγούμενα δύο δεν κατάφεραν να προσεγγίσουν το σημείο.

Όταν έφτασαν ο 30χρονος άρχισε να αναρριχάται στον στύλο της ΔΕΗ και ελάχιστες στιγμές αργότερα κεραυνοβολήθηκε από το ρεύμα. Μάλιστα ο αδερφός του, που προσπάθησε να τον σώσει, χτυπήθηκε και εκείνος από το ρεύμα και υπέστη εγκαύματα στα χέριο.

Ο 30χρονος νοσηλεύτηλε αρχικά στη ΜΕΘ του νοσκομείου Ρεθύμνου καθώς στο Βενιζέλειο που εφημέρευε δεν υπήρχε κρεβάτι. Οι γιατροί έκριναν απαραίτητη τη μεταφορά του σε νοσοκομείο της Αθήνας όπου και άφησε την τελευταία του πνοή λίγες ημέρες αργότερα.