Άφωνοι έμειναν οι αστυνομικοί της Ασφαλείας Μεσολογγίου, όταν διαπίστωσαν ότι οι δράστιδες της αρπαγής τσάντας από μια ηλικιωμένη γυναίκα, ήταν δυο «άγουρα» κοριτσάκια μόλις 10 χρόνων, μαθήτριες της Δ΄ Δημοτικού! Η αποκάλυψη έχει προκαλέσει σοκ στην τοπική κοινωνία και ο εισαγγελέας ζήτησε να διερευνηθούν οι συνθήκες που επικρατούν στο οικογενειακό τους περιβάλλον.

Οι ανήλικες φίλες, σύμφωνα με το protothema.gr, αποφάσισαν να κάνουν «βουτιά» στον κόσμο της παρανομίας μέρα- μεσημέρι, όταν επιτέθηκαν σε μια 73χρονη γυναίκα και της άρπαξαν την τσάντα της η οποία περιείχε 630 ευρώ. Η γριούλα έβαλε τις φωνές και οι αστυνομικοί που έσπευσαν άρχισαν αμέσως έρευνες για να εντοπίσουν τις δράστιδες. Σε κοντινή απόσταση, εντόπισαν τα δυο κοριτσάκια και συνέλαβαν το ένα, ενώ το άλλο τράπηκε σε φυγή πετώντας την κλεμμένη τσάντα με τα χρήματα, που βρέθηκαν και αποδόθηκαν στην 73χρονη.

Η πιτσιρίκα, που είναι Ελληνίδα όπως και η φίλη της, οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Μεσολογγίου που έδωσε προφορική εντολή να αφεθεί ελεύθερη. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι θα γλιτώσουν την δίωξη για παραμέληση εποπτείας ανηλίκων οι γονείς τους.

* Ένα άλλο ανήλικο παιδί –αγόρι, αυτή τη φορά- ήταν ο δράστης της κλοπής που είχε γίνει πριν από μια εβδομάδα στην ιδιωτική επιχείρηση ενός 34χρονου στην πόλη της Μυτιλήνης. Ο άγνωστος τότε δράστης, είχε μπει κρυφά μέσα και είχε αρπάξει το τσαντάκι του ιδιοκτήτη με 600 ευρώ και προσωπικά του αντικείμενα. Οι αστυνομικοί της Ασφαλείας έφτασαν στα ίχνη του 15χρονου δράστη που ομολόγησε την κλοπή, αλλά δεν συνελήφθη λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook