Παιδιά και ενήλικες θα έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με τα εκατοντάδες βιβλία της Έκθεσης, να συνομιλήσουν με τους προσκεκλημένους συγγραφείς και λογοτέχνες, να λάβουν μέρος σε δρώμενα σχετικά με το λογοτεχνικό βιβλίο όπως επίσης και να επισκεφτούν την έκθεση Ψηφιδωτού η οποία θα λειτουργεί παράλληλα. 

Τα πρωινά θα επισκέπτονται το φεστιβάλ σχολεία της περιοχής, όπου θα συναντούν συγγραφείς & λογοτέχνες, ενώ τα απογεύματα θα λαμβάνουν χώρα εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους. 

Συγκεκριμένα, τη Δευτέρα 26 Μαρτίου η συγγραφέας  κ. Αθηνά Ντάσιου - Γιάννου θα ομιλήσει με θέμα: “Σύγχρονο παιδί και βιβλίο... Τρόποι προσέγγισης”, την Τρίτη 27 Μαρτίου θα γίνει η παρουσίαση της Ποιητικής Συλλογής "Όπως το Ψωμί" του εκπ/κου κ. Ευάγγελου Κακατσάκη, την Πέμπτη 28 Μαρτίου, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση από τους μαθητές του 3ου Δημοτικού Σχολείου Κισάμου με θέμα: "Οι μαθηταί Υμνολογούν", και την Παρασκευή 29 Μαρτίου θα παρουσιάσει το νέο του βιβλίο ο εκπ/κος κ. Εμμανουήλ Μαλαθράκης με τίτλο "Ύμνοι της Μεγάλης Παρασκευής