Live Without Bullying, «Ζήσε Χωρίς Εκφοβισμό» έτσι ονομάζεται το πρώτο διαδικτυακό πρόγραμμα στην Ελλάδα για την αντιμετώπιση του σχολικού και διαδικτυακού εκφοβισμού.

Live Without Bullying, “Ζήσε Χωρίς Εκφοβισμό” έτσι ονομάζεται το πρώτο διαδικτυακό πρόγραμμα στην Ελλάδα για την αντιμετώπιση του σχολικού και διαδικτυακού εκφοβισμού.

Το πρόγραμμα αποσκοπεί στην πρόληψη και αντιμετώπιση περιστατικών ενδοσχολικού και διαδικτυακού εκφοβισμού και λειτουργεί τα τελευταία δυο χρόνια.

Μέσα από την ηλεκτρονική πλατφόρμα, παιδιά (10 έως 18 ετών) και ενήλικες έχουν πρόσβαση σε διακριτές υπηρεσίες συμβουλευτικής και πληροφόρησης, προσαρμοσμένες στις ιδιαίτερες ανάγκες τους, που παρέχονται ανώνυμα και δωρεάν. 

Όπως ανέφερε η Αντωνία Τόρρενς, υπεύθυνη του προγράμματος, μέχρι στιγμής έχουνκαταγραφεί 32 χιλιάδες συνδέσεις από παιδιά και ενήλικες στην συγκεκριμένη πλατφόρμα.

“Τα παιδιά βρίσκουν ένα σύμμαχο για να βρουν μια λύση στο δικό τους πρόβλημα….Είναι ένα εργαλείο που βοηθάει πολύ την οικογένεια.”
Κλείνοντας η κα Τόρρενς ανέφερε ότι ο διαδικτυακό εκφοβισμός εντοπίζεται περισσότερα σε νεαρά κορίτσια.

Η κα Χριστίνα Ρατσιδάκη, Συμβουλευτική Ψυχολόγος και Συγγραφέας, αναφέρθηκε στον καταλυτικό ρόλο που έχουν οι εκπαιδευτικοί στην αντιμετώπιση τέτοιων περιστατικών Bullying, μέσα από μια συνειδητή προσπάθεια.

Τέλος, η Μαργαρίτα Γερούκη, Σχολική Σύμβουλος 4ης Περιφέρειας Ν. Χανίων, τόνισε ότι στα Χανιά υπάρχει ένα ποσοστό της τάξεως 10% των παιδιών που βιώνουν κατά καιρούς περιστατικά bullying, βάσει ερευνών που έχει διεξάγει κατά καιρούς το Υπουργείο Παιδείας.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook