Η παγκόσμια οικονομία θα εισέλθει σε μια «νέα επικίνδυνη φάση το φθινόπωρο», δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας Ρόμπερτ Ζέλικ από το Πεκίνο στη διάσκεψη για το μέλλον της Κίνας με ορίζοντα το 2030, όπως δημοσιεύει η enet.gr.

Η οικονομική κρίση στην Ευρώπη έχει μεταβληθεί σε μια κρίση χρέους με σοβαρές επιπτώσεις για την νομισματική ένωση, τις τράπεζες και την ανταγωνιστικότητα ορισμένων χωρών\”, επισήμανε.

\”Οι Ηνωμένες Πολιτείες αντιμετωπίζουν θέματα όπως το τεράστιο χρέος, τα έξοδα και την φορολογική μεταρρύθμιση με στόχο να στηρίξουν την ανάπτυξη του ιδιωτικού τομέα\”, πρόσθεσε ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας.

\”Στο σημερινό διεθνές πλαίσιο με την επιβράδυνση της ανάπτυξης και την αποδυνάμωση της εμπιστοσύνης\”, ο Ζέλικ κάλεσε την Κίνα να επιταχύνει τη μετάβασή της σε ένα οικονομικό μοντέλο που θα αφήνει περισσότερο χώρα στην κατανάλωση, τις καινοτομίες και την κοινωνική αφομοίωση\” για να γεφυρωθεί το χάσμα ανάμεσα στον αστικό και αγροτικό πληθυσμό.

Ο Ζέλικ προέβλεψε επίσης ότι μέσα στα επόμενα 15 ως 20 χρόνια η Κίνα θα μπορέσει να περάσει στην ομάδα των χωρών με υψηλά εισοδήματα.

\”Αυτήν την μετάβαση μόνο λίγες χώρες την καταφέρνουν–και δυστυχώς πολλές αποτυγχάνουν\”, τόνισε και κάλεσε τους κινέζους αξιωματούχους που γνωρίζουν τι πρέπει να κάνουν να υλοποιήσουν τα σχέδιά τους.

\”Οι αποφάσεις στην Ευρώπη, στις ΗΠΑ, οι αποφάσεις της Κίνας μας επηρεάζουν όλους\”, υπογράμμισε ο Ζέλικ και κατέληξε: \”ο κόσμος χρειάζεται μια κινητήρια δύναμη της ανάπτυξης\”.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook