Μέσα από το περιβαλλοντικό eTwinning εκπαιδευτικό έργο «Ένας Δράκος με Γυαλιά Ψάχνει Καθαρά Νερά» τα παιδιά ευαισθητοποιούν τους μεγάλους για τα προβλήματα της λειψυδρίας

To 14ο Νηπιαγωγείο Χανίων, συμμετέχοντας στο εκπαιδευτικό έργο «Ένας Δράκος με Γυαλιά Ψάχνει Καθαρά Νερά», ενώνει τη φωνή του με 22 σχολεία που  αντιπροσωπεύουν 22 υδροβιότοπους  για να στείλουν το δικό τους μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα για το Νερό.

Μέσα από το περιβαλλοντικό eTwinning εκπαιδευτικό έργο «Ένας Δράκος με Γυαλιά Ψάχνει Καθαρά Νερά», τα παιδιά όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση “γνωρίσαμε τον υγρότοπο της περιοχής  μας και συνεργαστήκαμε προκειμένου να ευαισθητοποιήσουμε την ευρύτερη τοπική κοινωνία για τα προβλήματα λειψυδρίας που παρατηρούνται. Μάθαμε για την σπατάλη του νερού και τους τρόπους αντιμετώπισης της και οργανώσαμε την καμπάνια μας συντάσσοντας εφημερίδα, φτιάχνοντας φυλλάδια, σχεδιάζοντας αφίσες και ηχογραφώντας ραδιοφωνικά μηνύματα τα οποία διοχετεύσαμε στα τοπικά ΜΜΕ. Το υλικό θα αναρτηθεί στα σχολεία, θα μοιραστεί στους γονείς και θα αποσταλεί στους αρμόδιους για περαιτέρω προώθηση του”.

Το ραδιοφωνικό μήνυμα μπορείτε να ακούσετε στους τοπικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς και στην ηλεκτρονική διεύθυνση

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο πρόγραμμα συμμετέχουν 29 εκπαιδευτικοί και 400 παιδιά. ” Όλοι μαζί ελπίζουμε το μήνυμα μας να φτάσει στις καρδιές όλων και να αλλάξει τον τρόπο που βλέπουμε την μέχρι τώρα σχέση μας με το νερό. Άλλωστε… «όλοι μαζί, όλοι μαζί είμαστε πιο δυνατοί!».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook