Δικογραφία σε βάρος 32χρονης η οποία σύμφωνα με καταγγελίες, αναλάμβανε έναντι χρηματικής αμοιβής την εκπόνηση μεταπτυχιακών ή διδακτορικών εργασιών, χωρίς ωστόσο να τις παραδίδει ποτέ στους ενδιαφερόμενους, σχημάτισε η ΕΛ.ΑΣ.

Η «απατεώνισσα», σύμφωνα με τη zougla.gr είχε αναρτήσει αγγελίες σε διαφορές ιστοσελίδες του διαδικτύου, «διαφημίζοντας» υπηρεσίες εκπόνησης μεταπτυχιακών ή διδακτορικών εργασιών, έναντι χρηματικής αμοιβής.

Με τον τρόπο αυτό κατάφερε να εξαπατήσει μεγάλο αριθμό ενδιαφερόμενων, οι οποίοι μετά από επικοινωνία – συνεννόηση μαζί της, κατέθεταν στο προσωπικό της λογαριασμό διάφορα χρηματικά ποσά, χωρίς ωστόσο να παραλαμβάνουν τις εργασίες αυτές.

Από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος πραγματοποιήθηκε ψηφιακή διαδικτυακή έρευνα και εντοπίστηκαν τα ηλεκτρονικά της ίχνη. Σε έρευνα, που έγινε την 1η Σεπτεμβρίου στην οικία της, παρουσία εισαγγελικού λειτουργού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα αποδεικτικό ανάληψης χρημάτων από το λογαριασμό της και ένα ιδιόχειρο σημείωμα της, στο οποίο αναγράφεται ο κωδικός του ηλεκτρονικού της ταχυδρομείου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook