Το «συγνώμη, λάθος» του Ζούκερμπεργκ δεν σταματά την κατρακύλα

H δημόσια συγγνώμη του Μαρκ Ζούκερμπεργκ δεν κατάφερε να περιορίσει τις ανησυχίες στη Wall Street για τον τρόπο που χειρίζεται η εταιρεία την υπόθεση με τη διαρροή των προσωπικών δεδομένων.

Η μετοχή του Facebook στην προσυνεδριακή της διαπραγμάτευση σημείωσε νέα πτώση κατά 1,5%. Ο Ζούκερμπεργκ υποσχέθηκε την Τετάρτη αυστηρότερα μέτρα για να περιορίσει την πρόσβαση όσων αναπτύσσουν εφαρμογές στα προσωπικά δεδομένα των χρηστών, στην πρώτη τοποθέτησή του αναφορικά με την υπόθεση που έχει ξεσπάσει.

Αναλυτές από διάφορες χρηματιστηριακές εταιρείες εξέφρασαν ανακούφιση που στα πρώτα δημόσια σχόλια του ιδρυτή για το θέμα δεν υπάρχουν ενδείξεις για μια πιο ριζική μεταβολή στο μοντέλο εσόδων της εταιρείας.

Η μετοχή του Facebook, ωστόσο, έχει υποχωρήσει τις δύο από τις τρεις τελευταίες ημέρες, με αποτέλεσμα να εξανεμιστούν σχεδόν 46 δισεκ. δολάρια από την κεφαλαιοποίηση της εταιρείας, ενώ κάποιοι αναλυτές υποστήριξαν πως είναι ξεκάθαρο ότι η επιχείρηση θα επιβαρυνθεί με επιπλέον κόστος για να αποκαταστήσει τη φήμη της τους επόμενους μήνες.

Πηγή: athensvoice.gr