«Φρένο» από το ΥΠΟΙΚ στις αυξήσεις σε «λαϊκές περιοχές» – Αυξήσεις στις τουριστικές περιοχές  μεταξύ αυτών και η Κρήτη – Οι αυξήσεις που προβλέπονται

“Μπλόκο” στις εισηγήσεις των εκτιμητών για μεγάλες αυξήσεις αντικειμενικών αξιών στις αποκαλούμενες “λαϊκές” περιοχές, προτίθεται να βάλει το υπουργείο Οικονομικών.

Αυξήσεις 30 ή και 50% στις «λαϊκές» περιοχές, εισηγούνται οι εκτιμητές, λίγες ώρες πριν ολοκληρωθεί η διαδικασία, αλλά το υπουργείο Οικονομικών βάζει “φρένο”, καθώς απορρίπτει την εξίσωση των Τιμών Ζώνης με το ελάχιστο κόστος κατασκευής, που υπολογίζεται στα 900 ευρώ το τετραγωνικό. Έτσι, κυρίως τα Δυτικά Προάστια, όπως το Ίλιον, ο Ασπρόπυργος, η Ελευσίνα, το Πέραμα, το Περιστέρι, θα πέσουν στα “μαλακά”.

Ερχονται αυξήσεις αντικειμενικών στις τουριστικές μεταξύ αυτών η Κρήτη  – Τα ποσοστά που προβλέπονται 

Οι εκτιμητές εισηγούνται αύξηση Τιμών σε 6.070 Ζώνες, κυρίως σε τουριστικές περιοχές, δηλαδή στα νησιά του Ιονίου, στις Κυκλάδες, στην Κρήτη.

Οι αυξήσεις φτάνουν στο 15 με 20%, αλλά υπάρχουν και ακραίες περιπτώσεις, όπου οι εμπειρογνώμονες εισηγούνται αυξήσεις ως και 50%

Η “παγωμένη” κτηματαγορά στη Β. Ελλάδα φέρνει μειώσεις 

Αντιθέτως, σε 2.300 Ζώνες, τα στοιχεία οδηγούν σε μείωση. Πρόκειται κυρίως για την Ανατολική και Δυτική. Μακεδονία, τη Θράκη, το 34% των περιοχών στη Στερεά. Για παράδειγμα, στη Λαμία εισηγούνται μείωση 10% και στο Καρπενήσι αύξηση 10%.

Ανεβοκατεβαίνουν οι αντικειμενικές στην Αττική λόγω μετρό και airbnb 

Οι εισηγήσεις για την Αττική μοιάζουν με… ασανσέρ. Για περιοχές του Κέντρου προτείνουν αυξήσεις 10%, για την Πατησίων μείωση ως 25%, για τη Γλυφάδα αύξηση 15%, για τη Φιλοθέη μείωση 20%. Στις ακραίες περιπτώσεις της Ηρώδου Αττικού και στο Λαιμό Βουλιαγμένης, οι εκτιμητές εισηγούνται αυξήσεις ως και 70%!

star.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook