Στα πλαίσια του έργου “Εκπαίδευση και ανάπτυξη ικανοτήτων για τη βιώσιμη διαχείριση του νερού στη γεωργία για την αντιμετώπιση της επισιτιστικής ασφάλειας και της κοινωνικής αστάθειας” μετέβη στο Ισλαμαμπάντ του Πακιστάν από 7-18/3/2018  ο γεωπόνος-ερευνητής Κων. Χαρτζουλάκης, ως εμπειρογνώμονας για την υλοποίηση του έργου. 

Το έργο χρηματοδοτείται από την κυβέρνηση του Πακιστάν και το Υπουργείο Εξωτερικών της Ιταλίας με στόχο την δημιουργία στελεχών για την ορθολογική διαχείριση του νερού στον αγροτικό τομέα και αποδεικτικών αγρών για την σωστή εφαρμογή της άρδευσης. 

Το Πακιστάν, πού καλύπτει τις ανάγκες του σε αγροτικά προϊόντα, αντιμετωπίζει σήμερα πρόβλημα λόγω της ταχείας αύξησης του πληθυσμού, της μη ορθολογικής χρήσης του νερού, της κλιματικής αλλαγής αλλά και υποβάθμισης των εδαφών. 

Στα εκπαιδευτικά σεμινάρια συμμετείχαν γεωπόνοι αλλά και φοιτητές από τα Πανεπιστήμια του Rawalpindi και Peshavar. 

Η πρακτική άσκηση γίνεται σε αποδεικτικούς αγρούς με σύγχρονα συστήματα άρδευσης, που εγκαταστάθηκαν σε κρατικά και ιδιωτικά αγροκτήματα. Επιπλέον, εφαρμόζονται τεχνικές αποθήκευσης του νερού της βροχής στο έδαφος, επειδή η έλλειψη νερού είναι έντονη, λόγω μεγάλης διάρκειας της περιόδου χωρίς βροχές. 

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook