Φτωχότερη η δημοσιογραφική οικογένεια από την ξαφνική απώλεια του Χανιώτη δημοσιογράφου

Τη Δευτέρα 26 Μαρτίου, στις 15.30, στην εκκλησία του Άη Γιάννη στον Αλίκαμπο Χανίων θα ψαλεί η εξόδιος ακολουθία για τον δημοσιογράφο Νίκο Γρυλλάκη, ο οποίος έφυγε σήμερα από τη ζωή σε ηλικία 55 ετών.

Παράκληση της οικογένειας να μην κατατεθούν στέφανα και τα χρήματα να δοθούν για τις ανάγκες της ενορίας Αλικάμπου.

Ο Νίκος Γρυλλάκης γεννήθηκε στη Γερμανία το 1963 και μεγάλωσε στα Χανιά της Κρήτης. Αφού ολοκλήρωσε τις λυκειακές του σπουδές, φοίτησε στη σχολή Διοίκησης και Οικονομίας του ΤΕΙ Ηρακλείου.

Από πολύ νωρίς τον κέρδισε η δημοσιογραφία, με την οποία άρχισε να ασχολείται επαγγελματικά από το 1981, σε τοπικές εφημερίδες της Κρήτης, στην ΕΡΑ Χανίων και ως ανταποκριτής στην «Ελευθεροτυπία», τον «Ελεύθερο Τύπο» και την «Βραδυνή». Από το 1986, εργάστηκε στην εφημερίδα «Μεσημβρινή», αρχικά ως ελεύθερος ρεπόρτερ και στη συνέχεια ως ρεπόρτερ του Υπουργείου ΠΕΧΩΔΕ. Παράλληλα, εργάστηκε στον ραδιοφωνικό σταθμό  «ΚΑΝΑΛΙ ΈΝΑ» και στην ΕΤ1. Επίσης, εργάστηκε για πολλά χρόνια στην «Απογευματινή», στην «Απογευματινή της Κυριακής» και στο «Χρηματιστήριο», ενώ η επαγγελματική του σχέση με την τηλεόραση της ΕΡΤ συνεχίστηκε αδιαλείπτως, μέχρι τον θάνατό του.

Για περισσότερο από 30 χρόνια είχε καθημερινή παρουσία και ατελείωτες ώρες στα ρεπορτάζ, τα δελτία ειδήσεων και τις ενημερωτικές εκπομπές, καλύπτοντας με υπευθυνότητα και συνέπεια κυρίως θέματα περιβάλλοντος, ενέργειας, υποδομών και μεταφορών.

Διετέλεσε εκπρόσωπος των δημοσιογράφων της τηλεόρασης της ΕΡΤ στο Μικτό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ. Ήταν παντρεμένος και είχε έναν γιο.

Ο Νίκος Γρυλλάκης το πρωί του Σαββάτου αισθάνθηκε αδιαθεσία και μεταφέρθηκε στο Λαϊκό Νοσοκομείο στην Αθήνα, όμως η καρδιά του δεν άντεξε, με αποτέλεσμα να φύγει από τη ζωή σε ηλικία 55 ετών.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook